REACȚIE – Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș cere Ministerului de Interne verificarea jafului de la fostul combinat Cuprom

0
669
Cristian Niculescu Țâgârlaș

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș a efectuat o interpelare adresată Ministrului de Interne, Lucian Nicolae Bode, prin care solicită trimiterea Corpului de Control al Ministrului la fostul combinat Cuprom din Baia Mare, pentru a verifica starea patrimoniului și legalitatea modului în care au fost demolate clădirile de pe fosta platformă industrială.

 

Toți cei vinovați de situația în care a ajuns fostul combinat trebuie să răspundă în fața justiției pentru ilegalitățile comise și pentru devalizarea acestei unități industriale reprezentative pentru județul Maramureș.

„Fostul combinat Cuprom a fost devalizat și jefuit, o parte dintre clădiri fiind demolate ilegal, fără să existe autorizații emise de autoritățile publice locale. În loc să aibă un parc industrial modern, Baia Mare are un teren de 300.000 de metri pătrați, dăunătoare pentru mediul înconjurător fiind contaminat cu metale grele și acoperit cu resturi de moloz. Această problemă a întregii comunități trebuie rezolvată urgent, motiv pentru care am solicitat Ministrului Afacerilor Interne, ca prin intermediul corpului de control să verifice situația fostului sit industrial Cuprom”, a declarat Cristian Niculescu Țâgârlaș.

 

Bugetul local al municipiului Baia Mare a pierdut 1,5 milioane de euro – sumă reprezentând valoarea estimată a fierului vechi ce putea fi valorificat prin dezafectarea dotarilor, la care se adaugă taxele aferente neplătite pentru obținerea certificatului de urbanism, întocmirea Proiectului pentru Autorizația de Demolare și a altor avize și autorizări legale necesare pentru acțiunile întreprinse pe terenul fostului combinat Cuprom.

 

 

Birou parlamentar Senator PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here