FAPT – În Baia Mare, contract de 8 milioane de lei pentru înființarea a trei centre pentru deșeuri voluminoase și care nu pot fi colectate în pubele în zonele Urbis, Craica și strada Europa

0
1785

BAIA MARE – LICITAȚIE. Administrația publică locală din municipiului Baia Mare, controlată cu titlu interimar de viceprimarul Ioan Doru Dăncuș (PNȚCD), a introdus în licitație un contract estimat la 8 milioane de lei (exact: 8.081.684,38 lei, sumă care include TVA), care vizează înființarea a 3 centre de colectare a deșeurilor reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale (așa-numitele centre de colectare deșeuri prin aport voluntar, unde se vor depozita deșeurile voluminoase, textile, din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de gradină, deșeuri din construcții și demolări).

 

Contractele sunt împărțite în 3 loturi, fiecare în valoare de circa 2,6 milioane de lei + TVA (însă un ofertant poate depune ofertă pentru toate 3 loturile). Cea mai mare parte a finanțării este nerabursabilă, din fonduri europene gestionate de stat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Cele trei centre prevăzute a se înființa în Baia Mare sunt localizate pe străzile 8 Martie (Urbis), Europa și în zona Craica și trebuie finalizate în 5 luni. Conform proiectului tehnic, fiecare centru trebuie doatat cu poartă de acces auto și petonal, cântar auto, două scări mobile metalice (pentru descărcarea deșeurilor în containerele deschise înalte), platformă betonată, care cuprinde și o parcare cu 3 locuri, spații verzi, și trecutie conectate la utilități (apă-canal, electricitate).

 

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 21 martie 2024, va fi atribuit pe criteriul Pețul cel mai mic.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here