LOCALIZARE – Unde vrea Ionel Bogdan să amplaseze primul parc industrial din Maramureș

2
5067

PARC INDUSTRIAL. Înființarea parcurilor industriale în județul Maramureș, singurul din România în care administrația județeană nu a reușit să construiască niciun asemenea obiectiv important pentru dezvoltarea economică a zonei, a fost un punct electoral pe agenda ultimilor trei președinți ai Consiliului Județean: Zamfir Flore Ciceu (PC/ALDE), Gabriel Valer Zetea (PSD) și Ionel Bogdan (PNL) – Ciceu (acum penelist) a promis chiar 4 (patru!), deși putea să promită și 1, sau 1.000, că era același lucru, oricum știa că nu face NIMIC.

 

Sigur, primii doi au făcut exact NIMIC, sau dacă au făcut ceva a fost să-i mintă pe maramureșeni că vor face ceva deși n-au întreprins niciun demers în acest sens (similar cu primarul municipiului reședință de județ, Cătălin Cherecheș, care și el a promis marea-sarea-țara, spunând povești la gura sobei cum că va face cel mai mare parc industrial din Europa de Est, dar n-a făcut nici el NIMIC).

 

Bine, a venit Bogdan la conducerea administrației județene, cu planul lui de 1 miliard de euro (din care o să vedem ce se și concretizează), plan care conținea și înființarea de parcuri industriale. Că l-a adus în campanie în Baia Mare pe Ioan Marcel Boloș (care era ministrul Fondurilor Europene) și acesta a recitat că planul este fezabil și finanțabil din fonduri europene nerambursabile este egal cu zero, mai ales că Boloș știa că în politică azi ești, mâine nu (ceea ce s-a și întâmplat, acum fiind “transferat” la ADR Nord-Vest), dar Bogdan zice că a făcut deja ceva în această privință: a identificat terenul.

 

Mai exact, un teren în suprafață de 88 hectare, care aparține Primăriei Tăuții Măgherăuș (acum condusă de subalternul său politic, Dumitru Marinescu) și se află excelent amplasată: în vecinătatea aeroportului, a căii ferate și a mult clamatei viitoare centuri rutiere.

 

De asemenea, președintele CJ Maramureș susține că există încă un teren, în comuna-industrializată Fărcașa, teren pe care există deja și un studiu de fezabilitate făcut. Fiind indentificate terenurile (cel de la Tăuții Măgherăuș fiind în pole position), se pot începe demersurile (hotărâri, studii, obținerea finanțării, licitații), numai că acestea trebuie accelerate, altfel i se-ncheie mandatul lui Bogdan și istoria administrativă a județului o să-l includă și pe el la grupul politrucilor care au promis, dar n-au făcut nimic (adică au mințit).

 

Urmărim derularea evenimentelor, cu speranța că măcar acum trecem de la stadiu de promisiune electorală la stadiul de concretizare fizică.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here