UTIL – Centru de zi pentru vârstnici din Baia Mare, care oferă servicii gratuite, anunță că mai au 10 locuri libere

0
1545

CENTRU DE ZI PENTRU VÂRSTNICI. A avea grijă de un vârstnic bolnav cronic, care și-a păstrat mobilitatea, dar care are nevoie de ajutor, supraveghere și socializare, poate fi o provocare pentru membrii unei familii în care adulții lucrează pe timpul zilei, iar nepoții sunt la școală.

 

Centrul de Zi de Tip Asistență și Recuperare din Baia Mare oferă o soluție tocmai pentru astfel de cazuri. Acest centru de zi. înființat anul trecut de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, printr-un proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, este situat pe strada George Coșbuc nr. 54 din municipiul Baia Mare și oferă găzduire pe perioada zilei (de luni până vineri între orele 8 și 16), activități și programe variate pentru băimăreni cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, cu mobilitatea păstrată, care au nevoie de supraveghere și îngrijire.

 

Serviciul social acreditat întreprinde: activități de resocializare cu scopul păstrării nivelului psihic și mental; activități de păstrare a nivelului fizic; monitorizarea regulată a stării generale de sănătate conform planului individualizat stabilit (măsurare tensiune, puls, glicemie, temperatură etc.); furnizarea medicației sau asistarea beneficiarului pentru controlul medicației, conform specificațiilor medicului de familie sau a medicului specialist.

 

De asemenea, unitatea asigură două mese pe zi pentru vârstnici (gustare și masă de prânz), iar la cererea aparținătorilor se oferă instruire și consiliere referitor la îngrijirea adecvată a vârstnicului în perioada în care el se află acasă.

 

Regulile de prevenire a infecției cu noul coronavirus sunt respectate cu strictețe, astfel familia beneficiarilor poate fi sigură că acesta se află într-un mediu sigur, sănătos, adecvat. Datorită echipei de specialiști formată din asistent social, asistent medical comunitar, îngrijitori și fizioterapeut, beneficiarii centrului au parte de servicii de calitate, adaptate nevoilor lor.

 

Serviciile sociale oferite de centru sunt gratuite. În acest moment, capacitatea unității permite primirea a 10 beneficiari noi. Băimărenii care consideră că pentru vârstnicul din familia lor ar fi benefic să-și petreacă la centru perioada în care ei lucrează și pot rezolva transportul până la și de la centru, se pot interesa despre criteriile de selecție la numărul de telefon 0262-218058, în zile lucrătoare, între orele 9 și 15.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here