INVESTIȚIE SEMNIFICATIVĂ – O asociație a unor mari crescători de porci din Sălaj construiesc o fermă de reproducție în Maramureș, cu o capacitate maximă de 11.900 de suine

0
4878

DEZVOLTARE – ZOOTEHNIE. Firma Romsuin Transilvania Cooperativă Agricolă SRL a avansat pe circuitul pre-execuțional proiectul de investiție care vizează amenajarea unei ferme de reproducție a porcilor în satul Băsești. Ferma, care va fi dezvoltată pe un teren de 5 hectare, a fost proiectată cu o capacitatea de 1.921 de scroafe, 21 de vieri, 9.256 de purcei și 710 scroafe pentru înlocuire (scrofițe) – la capacitatea maximă de populare, ferma poate adăposti în cele patru hale de producție 11.908 de porci.

 

Cele 4 hale proiectate (hala Gestație, hala Gestație timpurie, hala Fătare și hala Maternitate) vor avea o suprafață construită de 15.150 mp, restul terenului fiind utilizat pentru platforme, căi de acces și spațiu verde (circa 3 hectare).

 

De asemenea, ferma va fi deservită de un spațiu administrativ, un spațiu tehnic, cameră frig, incinerator, silozuri de furaje, bazine pentru stocarea apei, pentru stocarea și maturarea dejecțiilor, pentru dezinfecția roților autovehiculelor.

 

Romsuin Transilvania este condusă de Oana Alexandra Galiș (din postura de președinte) și este deținută de 6 firme, toate înregistrate în județul Sălaj: Regal Direct SRL (20% – deținută de Oana Alexandra Galiș), Cova Agro SRL (18% – deținută de Cornel Damșa), Agro Anel SRL (18% – deținută de Zenoviu Virgil Haidu și Marius Gheorghe Haidu, asociați în procente egale), Agro Eny SRL (18% – deținută de Codruța Mădălina Cozma și Lorand Moni, asociați în procente egale), Agroferm Deac SRL (18% – deținută de Alexandra Emilia Crișan) și Calato Pig SRL (9% – controlată de Eugen Cristian Crișan, asociat minoritar, cu 18%, fiind Elena Sturz).

 

Asociații acestei cooperative agricole sunt mari fermieri care își desfășoară activitatea și în domeniul creșterii și îngrășării suinelor în județul Sălaj, proiectul care se va dezvolta în satul Băsești vizând asigurarea din activitatea proprie a purceilor necesari repopulării fermelor de creștere și îngrășare pe care le dețin.

 

* Foto generică: @ Jo-Anne McArthur/Essere Animali/We Animals Media via theguardian.com

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here