A MARCAT TOATĂ ECHIPA – Știința Baia Mare a spulberat la Bârlad echipa locală, realizând cel mai mare scor de până acum, după… 16 eseuri marcate de 15 jucători

1
807

RUGBY – LIGA I. Duminică, 1 octombrie 2023, pe Stadionul Municipal din Bârlad, în meci din Grupa A, contând pentru etapa a 9-a (disputat în devans) a Fazei a II-a a Ligii I la rugby, RC Bârlad a pierdut, cu 0-102, partida cu Știința Baia Mare.

 

Antrenorul Paul Rusu (Știința Baia Mare), care îl substituie pe Eugen Apjok (principalul fiind selecționer al României în rușinoasa prestație a naționalei de la Cupa Mondială, eveniment sportiv aflat în desfășurare), a trimis în teren următorul 15: Zubashvili, Trollip, Grămadă, Hîncu, Grădinaru, Schutz, Alexe (cpt.), Bitsadze, Țiglă, Bucșa, Onț, Atunaisa, Lămboiu, Apostol, Harasim. În tur, la Baia Mare, a fost 90-9, diferența de valoare dintre Știința și colegele de grupă fiind similară cu cea dintre Irlanda și România, așa că în meciul de astăzi se punea doar problema scorului, deși băimărenii jucaseră cu două zile înainte un alt meci în grupă (mă rog, tot un antrenament cu public, la Iași).

 

Fără jucătorii de la lotul național și, evident, fără cei accidentați, campioana Știința Baia Mare a realizat cel mai mare scor în actuala ediție de campionat cu modesta adversară, reușind să marcheze 16 eseuri. Au culcat balonul în terenul de țintă 15 jucători, parcă s-au înțeles băimărenii să macheze democratic, câte unul, să ajungă pentru toți. A stricat regula Lămboiu, care a înscris două eseuri, însă poate că va fi iertat în timpul acestei vieți de antrenorul Rusu.

 

Cei de la Bârlad au scris înaintea partidei că se prefigurează o partidă… „interesantă”. Nu știu la ce s-au gândit când au scris asta, dar meciul numai interesant n-a fost, fiind mai degrabă un antrenament cu public al campionilor, desfășurat pe principiul rutier al străzii cu sens unic, într-o singură direcție, Știința marcând chiar cu o candență mai ridicată decât cea cu care ne ridiculizează pe noi marile forțe ale rugbyului la Cupa Mondială din Franța.

 

Băimărenii au marcat 16 eseuri, 11 dintre acestea fiind transformate de tânărul Traian Bucșa, debutant la echipa campioană. Pentru Știința au punctat: Lămboiu (2 eseuri), Hîncu, Țiglă, Alexe, Grădinaru, Atunaisa, Bitsadze, Harasim, Schutz, Faka’osilea, Bocăneț, Mahlo, Dănilă, Dico, Apostol (câte 1 eseu fiecare), Bucșa (11 transformări).

 

Următorul meci al Științei, care domină cu autoritate Grupa A (câștigă cu punct bonus ofensiv fiecare meci), este programat în 7 octombrie 2023, la Baia Mare, cu Știința Petroșani, meci contând pentru etapa a 8-a.

 

* Foto generică: @Știința Baia Mare (meciul tur: Știința – RC Bârlad)

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here