FOTBAL CU SCOR DE POLO – Echipa de fotbal feminin din Baia Mare a spulberat Olimpic Cluj: victorie la 14 goluri diferență, o jucătoare a marcat de 6 ori

3
302

FOTBAL FEMININ – LIGA A II-A. Duminică, 1 octombrie 2023, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 3-a a Seriei a 2-a din Liga a II-a la fotbal feminin, ACS Fotbal feminin Baia Mare a câștigat, cu 14-0 (8-0), partida cu ACS Olimpic Star Cluj. Meciul, arbitrat de o brigadă din Sălaj care a avut-o la centru de Kristina Szabo din Crișeni (care cu o zi înainte a arbitrat meciul de Liga a III-a la fotbal masculin CSM Sighetu Marmației – Crișul Sântandrei), a opus formațiile clasate înaintea etapei pe locurile 8 (Baia Mare) și 10 (Olimpic Cluj), însă oaspetele, care se prezintă ca fiind o echipă școlară, nu aveau niciun meci disputat, amânându-le pe primele două din precedentele etape.

 

Dacă pentru clujence era primul meci din actuala ediție a Ligii a II-a, băimărencele aveau deja două înfrângeri și un golaveraj de 2-8 și vizau o refacere a imaginii, beneficiind și de un adversar facil. Și au reușit, iureșul gazdelor dând roade: după tatonarea de la început, care a durat doar 10 minute, în doar 7 minute Fotbal Feminin Baia Mare a înscris de trei ori, prin Andreea Gulin (min. 10) și dubla lui Georgiana Marița (min. 15, min. 17), rezolvând încă de pe atunci problema învingătoarei, unica necunoscută rămânând diferența de scor. Și a fost semnificativă (diferența de scor).

 

Până la final, au mai marcat Georgiana Marița, de încă 4 ori, ajungând la 6 reușite în acest meci, apoi Andreea Gulin și Georgiana Pâtcă au semnat fiecare câte o dubla, pe lista marcatoarelor înscriindu-se și Giulia Florian, Diana Butuza și Dariana Szalay. Oaspetele au înscris o singură dată, în min. 34, însă în propria poartă (autogol Dariana Vanesa Mureșan). Scor final: 14-0.

 

* Fotbal Feminin Baia Mare – ACS Olimpic Star Cluj: 14-0 (8-0), au marcat Andreea Gulin (min 10, min. 36), Georgiana Marița (min. 15, min. 17, min. 23, min. 28, min. 50, min. 84), Dariana Vanesa Mureșan (min. 34 – autogol), Georgiana Pâtcă (min. 38, min. 47), Giulia Florian (min. 54), Diana Butuza (min. 62), Dariana Szalay (min. 82).

 

În urma victoriei, Fotbal Feminin Baia Mare a urcat pe locul 4 al Seriei a 2-a a Ligii a II-a, iar etapa următoare, în 8 octombrie, va juca, tot pe teren propriu, cu ACS Atletic Drobeta (locul 8), echipă care în această etapă a câștigat cu 2-1 meciul disputat acasă cu ACS Campionii Fotbal Club Argeş.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here