CRONICĂ DE MECI – Explorări Baia Mare învinge U. Cluj, după un prim set psihologic în care au revenit teribil

0
198

DIVIZIA A1 / VOLEI MASCULIN. La o zi după înfrângerea din prima etapă a grupei valorice 5-8 (0-3, cu Dinamo București), Explorări Baia Mare a câștigat cu 3-0 (26-24, 25-19, 25-15) meciul disputat cu U. Cluj în turneul de la Dej, contând pentru etapa a doua. Partida a fost importantă din două puncte de vedere: clujenii veneau de pe o poziție superioară în clasament (7 față de locul 8 ocupat de băimăreni) și în urma unei partide bune cu gazda turneului, Unirea Dej – un meci pierdut cu 3-2, printre degete, după ce a condus cu 2-0 la seturi.

 

Meciul, câștigat de băimăreni în minim de seturi și doar o oră și 9 minute de la primul fluier, arbitrat de Sorin Florea și Cristian Man, a fost câștigat îndeosebi pe eficiența și variația atacului și pe un blocaj net superior. Explorări s-a impus la toți parametri tehnici: 40-32 la puncte câștigate prin atac decisiv, 5-2 la puncte direct din serviciu (ași), 9-6 la puncte câștigate prin blocaj și 22-18 la puncte câștigate din greșeala adversarului.

 

De subliniat evoluția din primul set, cel mai disputat, unul care s-a dovedit a fi psihologic în ceea ce s-a întâmplat până la finalul partidei. A fost un set în care clujenii au impus pe tabelă o diferență de 2-3 puncte pe care au păstrat-o până aproape de final (10-7, 14-12, 17-15), când s-au distanțat la 4 puncte (20-16 și 24-18) și păreau să se desprindă în câștigători ai setului.

 

A urmat însă o revenire decisivă a băimărenilor, care au punctat de 6 ori consecutiv și și-au adjudecat primul set cu 26-24. Un set solicitant/epuizant și tensionat, în contextul în care clujenii veneau după un meci în 5 seturi disputat în urmă cu mai puțin de 24 de ore. Clujenii au mai încercat să revină în joc până la jumătatea setului 2, păstrându-se în plasa adversarului (9-9), dar apoi s-au prăbușit, îndeosebi psihic. Foarte bun meciul echipei Explorări, care

 

Pentru echipa antrenată de Marius Botea au punctat: Dan Silvășan-Pașca (13 puncte – 88% atacuri reușite!), Ioan Aldea (12 puncte), Robert Țuțea (11 puncte), Andrei Dan Butnaru (9 puncte), Mihnea Taplă (5 puncte) și Dragoș Răileanu (1 punct). De la clujeni s-au remarcat Vlad Negrean (12 puncte), Marius Ciortea (11 puncte), Alexandru Voinea (6 puncte) și Claudiu Valentin Iov (5 puncte).

 

Sâmbătă, 10 aprilie, Explorări Baia Mare întâlnește în etapa a 3-a a grupei valorice 5-8 gazda turneului, CS Unirea Dej, echipă care în primele două etape a învins U. Cluj (3-2) și a pierdut cu Dinamo București (3-0). În această grupă valorică, apele par limpezite, singura dilemă (neesențială pe fond, contează doar pentru palmares) este cea a locului 7 (Cluj-Napoca sau Baia Mare?): locul 5. Dinamo (50 puncte), 6. Unirea Dej (33 puncte), 7 U. Cluj (23 puncte), 8. Explorări Baia Mare (21 puncte) – s-a intrat în grupă (contează) cu punctele obținute în sezonul regular.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here