EXCLUSIV – A fost atribuit contractul de 55 de milioane de lei pentru reabilitarea a 15 kilometri de drum județean în Ulmeni, Sălsig și Gârdani: află identitatea câștigătorului

0
2570

IDENTITATEA CÂȘTIGĂTORULUI. Consiliul Județean Maramureș, controlat de Ionel Bogdan (PNL) din postura de președinte, a semnat contractul de 55 de milioane de lei (exact: 55.186.026,64 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a unui tronson de 15,38 kilometri din DJ 108A, cuprins între comuna Gârdani și limita cu județul Sălaj, tronson care străbate Ulmeni, Sălsig și Gârdani. Cea mai mare parte a sumei necesară finalizării investiției provine din fonduri europene nerambursabile gestionate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

 

Câștigătorul licitației a fost desemnat asocierea de firme Drum Inserv SRL & Tehnodomus SRL & Cadsil SRL, care a sublicitat cu 14,5% sub estimarea maximă a administrației județene (prețul a avut o pondere de 97% în decizie și licitația a avut 6 ofertanți, 4 dintre aceștia fiind declarați admisibili de comisia de licitație). Lucrările trebuie finalizate în circa un an (360 de zile).

 

Contractantul a anunțat deja subcontractarea a 5% din lucrările impuse, respectiv cele care prevăd execuția în zonele trecerii la nivel cu calea ferată, relocarea rețelelor de gaz și de apă și canal, proiectarea pentru relocările instalațiilor de gaze, alimentare cu apă și de canalizare menajeră.

 

Identitățile câștigătorilor
• Firma Drum Inserv SRL, liderul de asociere, este înregistrată în Zalău (jud. Sălaj) și este specializată pe lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Firma îi aparține scriptic lui Zaharie Chiș (asociat unic în vârstă de 85 de ani) – care mai deține, scriptic, o treime din firma de protecție și pază Meseș Security SRL – și este administrată de Răzvan Ciprian Ghezuroiu (ginerele lui Chiș). Anul trecut, firma a declarat o cifră de afaceri de 34,5 milioane de lei și un profit net de 1,6 milioane de lei, realizat cu 120 de angajați, dar și datorii de 21,3 milioane de lei.
• Firma Tehnodomus SRL, asociat secundar, este înregistrată în Arad și este specializată în lucrări de construcții a clădirilor. Firma le aparține lui Gheorghe Maxinan și Virgil Sorin Henț (asociați în părți egale) – ambii mai dețin participații în mai multe firme din județele Arad și Timiș și în 2016 au fost trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită într-un dosar care investiga corupția în contractarea unor lucrări cu Administrația Bazinală de Apă Mureș. Anul trecut, firma a declarat o cifră de afaceri de 56,45 milioane de lei și un profit net de circa 600.000 lei, realizat cu 122 de angajați, dar și datorii de aproape 51 de milioane de lei.
• Firma Cadsil SRL, asociat secundar, este înregistrată în Cluj-Napoca și este specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică. Firma le aparține lui Mihaela Tătar și Claudiu Silviu Tegzeșiu (asociați în părți egale) – ultimul deține și firma Viapont SRL din Cluj-Napoca, care are același obiect de activitate cu Cadsil. Anul trecut, firma a declarat o cifră de afaceri de aproximativ 690.000 lei și un profit de circa 520.000 lei, realizat cu 1 angajat.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here