REUȘITĂ – O nouă intervenție chirurgicală complexă de succes la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

0
13

SĂNĂTATE. Intervențiile chirurgicale complexe au devenit deja normalitate la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. La finalul lunii noiembrie, a fost efectuată o intervenție  EVAR: repararea endovasculară a unui anevrism de aortă abdominală de mari dimensiuni cu iminență de ruptură.

 

Complexitatea cazului a fost dată de faptul că pacientul a necesitat preprocedural implantarea unui stent coronarian. Procedura a fost efectuată în anestezie locală, cu pacientul treaz, hemostaza de asemenea percutană, decurgând fără complicații, reușindu-se sigilarea completă a anevrismului. Pacientul este în stare bună și a fost externat a 4-a zi postprocedural.

 

Echipa medicală ce a realizat această intervenție complexă a fost compusă din: Dr. Dan Florin Filip – operator principal, Medic Coordonator LACCI și Prof. Dr. Gianmarco De Donato, Universitatea Siena, Italia – proctor; asistenții medicali din cadrul LACCI: Viorel Pinte; Aurica Herța; Ovidiu But; Registrator medical Olga Oarga și îngrijitor Claudia Costinar.

 

Laboratorul de Angiografie Cateterism Cardiac  și Cardiologie Intervențională, din cadrul SJUBM, oferă pacienților posibilitatea unui astfel de tratament, fiind singurul din județ care efectuează acest tip de procedură, beneficiind de toate specialitățile necesare și de pregătirea profesională specifică a echipei: anestezie-terapie intensivă, cardiologie, cardiologie intervențională, chirurgie cardiovasculară, imagistică medicală. Prin utilizarea acestei tehnici endovasculare, pacienții cu anevrism de aortă beneficiază de tratament minim invaziv, cu recuperare rapidă, cu creșterea speranței de viață și a calității vieții. Până în prezent, în cadul SJU Baia Mare s-au efectuat cu succes 30 de intervenții EVAR.

 

George Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia-MareATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here