REZULTAT – Echipa feminină Minaur Baia Mare a câștigat primul joc de pregătire, la Székesfehérvár, împotriva echipei maghiare Alba Fehérvár KC

0
194

MINAUR – CANTONAMENT UNGARIA. Vineri, 21 iulie 2023, în Sala Sporturilor Köfém din Székesfehérvár (Ungaria), în meci de pregătire desfășurat fără spectatori, echipa locală Alba Fehérvár KC a pierdut, cu 20-28 (10-12), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Máté Bujdosó & Viktor Horváth, a fost pentru ambele echipe primul de pregătire pentru sezonul 2023-2024.

 

Băimărencele, care îl au în continuare la conducerea tehnică pe fostul antrenor secund Andrei Popescu, numit principal după demiterea lui Raul Fotonea, inițial cu titlu interimar, au controlat în totalitate partida cu gazdele antrenate de Roland Horváth, conducând confortabil pe toată durata partidei.

 

În minutul 10, Minaur avea deja o diferență de 5 goluri în avantaj (1-6), gazdele reușind în ultimele 10 minute ale reprizei să echilibreze scorul, astfel că la vestiare s-a intrat cu scorul 10-12. Gazdele au reușit să țină aproape de Minaur doar până în min. 45 (16-18), însă ultimul sfert de oră al meciului a aparținut total băimărencelor, care și-au majorat avantajul întâi la 5 goluri (min. 50: 17-22, min. 55: 19-24), iar în ultimele 5 minute s-au distanțat la 8 goluri, diferență cu care a luat final partida: 20-28.

 

Pentru Minaur au marcat Kerekes (9 goluri), Lundback și Mițicuș (câte 3 goluri), Borș, Pavlovic, Popescu și Spugnini (câte 2 goluri), Coman, Gomes, Vukajlovic, Terciu și Țîrle (câte 1 gol).

 

De la gazde s-au remarcat Utasi (5 goluri), Afentaler, Besszer și Kocsis (câte 3 goluri). Următoarele jocuri de pregătire ale băimărencelor sunt programate sâmbătă și luni, ambele în compania naționalei Japoniei, venită la Cupa Collagenius, competiție organizată de Alba Fehérvár KC săptămâna viitoare.

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here