DOUĂ MECIURI, UN PUNCT – CSM Sighetu Marmației, primul punct în campionat o urcă pe locul 7 în serie: egal pe teren propriu cu CFR 2 Cluj

0
421

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 3 septembrie 2022, pe Stadionul Municipal Solovan din Sighetu Maramației, în meci contând pentru etapa a 2-a a Ligii a III-a – Seria a 10-a, CSM Sighetu Marmaţiei a încheiat la egalitate, 1-1 (1-1), cu FC CFR 1907 Cluj SA 2. În urma acestui meci, care a opus echipele clasate pe locurile 10 vs. 6 și care a fost arbitrat la centru de Szabo Krisztina din Crişeni, a ridicat echipa sigheteană, care a obținut primul punct din actuala ediție a Ligii a III, până pe locul 7 al seriei.

 

Antrenorul Adrian Iencsi a început partida cu următorul 11: Cebotari – Ofrim, Dunca, Gherman, Catrina – Deivid, Novoselenszki (cpt.), Gherasim, Pop – Mitruscack, Tutuță. De la oaspeți, antrenorul Ovidiu Ceclan a început partida cu o echipă foarte tânără (medie de vârstă al primului 11: 20 de ani), clujenii schimbând strategia prin care această echipă a doua a campioanei naționale era locul de refugiu al jucătorilor nefolosiți în Liga Națională, acum aceștia fiind împrumutați la echipe (de regulă din Liga a II-a), iar echipa de Liga a III-a este folosită ca o pepinieră de formare a jucătorilor de perspectivă, cu potențial de a ajunge la prima echipă – de altfel, Ceclan a introdus în primul 11 un sigur jucător străin, fundașul ivorian Abdoulaye Niakate (22 ani), anunțat în vară ca fiind împrumutat la Minaur Baia Mare.

 

Ambele goluri ale partidei au fost înscrise în prima parte a primei reprize, sighetenii deschizând scorul prin tânărul mijlocaș dreapta Ioan Simion Pop „Răchită” (19 ani), reîntors la echipa din orașul natal după o experiență la Poli Iași, însă bucuria gazdelor a fost de scurtă durată, clujenii reușind egalarea după doar câteva minute. O confruntare între dorință și perspectivă.

 

Iată rezultatele înregistrate în Seria a 10-a, în etapa a 2-a:

• Gloria Bistriţa Năsăud – Sportul Şimleu Silvaniei: 5-0 (0-0)

• CSM Sighetu Marmaţiei – CFR Cluj 2: 1-1 (1-1)

• CSM Satu Mare – Minerul Ocna Dej: 3-1 (2-1)

• FC Bihor Oradea – Victoria Carei: 2-0 (1-0)

• SCM Zalău – Lotus Băile Felix: 0-1 (0-1)

 

În etapa următoare, a 3-a, CSM Sighetu Marmației joacă în prologul etapei, în 9 septembrie, de la ora 17.00, în deplasare cu CS Lotus Băile Felix (locul 5), echipă care în această etapă a realizat surpriza, învingând în deplasare SCM Zalău (0-1).

 

* Foto generică: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here