INFRASTRUCTURĂ – Investiție de 14,5 milioane de lei în reabilitarea sursei de alimentare cu apă din comuna Lăpuș

0
477

INVESTIȚIE – COMUNA LĂPUȘ. Administrația comunei maramureșene Lăpuș, controlată de Cristina Buda (PNL), pregătește o investiție de 14,5 milioane de lei (exact: 14.529.905,95 lei, sumă care include TVA) pentru reabilitarea și modernizarea sursei de alimentare cu apă de la captarea de suprafață Minghet, care asigură o parte din necesarul comunei.

 

În acest moment, sistemul de alimentare cu apă potabilă (conducte de aducțiune, stație de tratare, rezervor de înmagazinare și rețea de distribuție) este alimentat din două captări: cea subterană cu dren de la Râoaia (recent reabilitată împreună cu aducțiunea aferentă) și de suprafață de la Izvorul Minghet (afluent al Râoaiei). Ultima a fost înființată în urmă cu mai bine de 20 de ani și prezintă probleme în exploatare, ca și conducta de aducțiune care preia debitele de apă.

 

Conform proiectului tehnic, soluționarea problemelor presupune lucrări de curățire a aluviunilor și pietrișului din zona prizei și reparații ale elementelor din beton, înlocuirea elementelor metalice din componența captării (conducte de legatură, grătare, vane), repararea deznisipatorului și a imprejmuirii care asigură zona de protectie sanitară, precum și înlocuirea conductei de aducțiune care transportă apa de la captare la stația de tratare existenta. Aceasta are o lungime de 3,85 kilometri și va fi înlocuită cu o conductă din polietilenă de înaltă densitate.

 

Obiectivul trebuie finalizat în 2 ani (24 de luni), iar proiectul este avansat de autoritatea locală pe circuitul pre-execuțional, fiind în faza obținerii documentelor necesare demarării efective a lucrărilor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here