EXCLUSIV – O băimăreancă a câștigat despăgubiri de 65.000 lei + dobânzi pentru un accident cauzat de starea proastă a drumurilor asfaltate de firmele lui Zoicaș și Baltă

2
11973
Marcel Zoicaș și Cătălin Cherecheș

FIRMELE DE CASĂ ALE PRIMARULUI, BUNE DE PLATĂ. După ce s-a judecat 10 luni cu Primăria Baia Mare pentru un accident rutier cauzat de starea proastă a drumurilor, o băimăreancă a câștigat în instanță 65.046,84 lei, sumă compusă din costul reparaţiei autoturismului, cheltuieli medicale, daune morale și cheltuieli de judecată (taxa judiciară de timbru şi onorariul avocaţial). La această sumă vor fi calculate și dobânzile legale, calculate de la data de 20 ianuarie 2021 şi până la data achitării integrale.

 

Banii vor fi plătiți de firmele contractante ale serviciului de întreținere străzi din Baia Mare, pentru că în procesul cu Cristina Emilia Lucaciu, Primăria Baia Mare a chemat în garanție firmele de casă cărora le-a livrat contractul de întreținere a drumurilor din oraș, respectiv Construrom (lider de asociere – controlată de Marcel Vasile Zoicaș, finul primarului Cătălin Cherecheș) și Nord Vest Infrastructură și Servicii (controlată de Ionuț Petrișor Baltă, fiul lui Ioan Baltă, zis Oniza, cel care s-a declarat în instanță prieten al primarului, căruia îi dădea deseori „popcorn”, pentru că primarului Cherecheș, se știe, îi place „popcornu’”).

 

Procesul, înregistrat ca acțiune în răspundere delictuală în aprilie 2022, a fost finalizat pe fond în 17 februarie 2023, instanța (Judecătoria Baia Mare) admițând în parte cererile reclamantei – respectiv, a obligat pârâta la plata sumei de 54.399,73 lei cu titlu de daune materiale (contravaloarea costului reparaţiei autoturismului și cheltuieli medicale), 5.000 lei cu titlu de daune morale – la cele două sume se aplică dobânda legală, calculată începând din 20 ianuarie 2021 şi până la data achitării integrale. În plus, Primăria (prin chemații în garanție, cele două firme de asfaltatori) sunt obligați să plătească băimărencei 5.647,11 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

 

Hotărârea pe fond este atacabilă cu apel. Deocamdată n-a fost.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ce, 65.000 lei îs bani pt Construrom? Îi scoate Zoicaș din jebul de la buca stângă. A luat 21 meleoane de lei noi de la finu’, doar ca să facă cateva sute de metri de trotuar pe malu’ Săsarului! Ăsta mai lipsea din Baia Mare, în rest le aveam pe toate! Și facturile către firma finului se plătesc cu prioritate! Așa că tot noi plătim și despăgubirile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here