REZULTAT ALEGERI – Centralizarea de la Sighetu Marmației a fost transmisă la AEP: Vasile Moldovan, noul primar, cu diferență de 48 de voturi

1
4021
Vasile Moldovan

ALEGERI SIGHETU MARMAȚIEI. În sfârșit, centralizarea de la Sighetu Marmației pentru funcția de primar al municipiului a fost transmisă la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Conform acesteia, noul primar al municipiului este Vasile Moldovan (PSD – a candidat sub sigla Coalița pentru Maramureș, alianța electorală după care candidații pesediști au fost obligați de președintele lor să se ascundă, rușinați de denumirea și sigla propriului partid), care este creditat de BEC Sighetu Marmației cu 3.832 de voturi.

 

Moldovan a obținut cu 48 de voturi mai multe decât Onița-Ivașcu. Candidata PNL, Maria Daniela Onița-Ivașcu, a precizat pentru 2mnews că a înaintat o sesizare la BEC Sighetu Marmației și apoi la BEJ Maramureș, cerând renumărarea voturilor, mai multe procese verbale de la secțiile de votare conținând inadvertențe sau ștersături/corecturi.

 

Iată cum au votat cei 12.230 de sigheteni, adică doar 33,91% dintre cei înscriși pe lista electorală (36.060 de cetățeni cu drept de vot), cu precizările că 384 de voturi au fost anulate, prezența la vot a fost extrem de scăzută și cei 7 candidați la funcția de primar al municipiului Sighetu Marmației au fost ordonați (mai jos) după numărul de voturi obținute:

 

Vasile Moldovan (PSD) – 3.832 voturi (noul primar)

Maria Daniela Onnița-Ivașcu (PNL) – 3.786 voturi

Nicolae Iuga (Pro România) – 2.252 voturi

Vasile Florin Hodor (USR PLUS) – 1.146 voturi

Sorin Ioan Rednic (independent) – 1.145 voturi

Gabriel Petru Filipciuc (PMP) – 541 voturi

Gheorghe Giurgi (ALDE) – 144 voturi.

 

Practic, noul primar al municipiului Sighetu Marmației a fost ales de 10,63% dintre sighetenii cu drept de vot. Procentul să electoral este însă de 31,33% (se calculează din numărul celor prezenți la vot, ceilalți cetățeni nefiind considerați alegători, pentru că n-au ales, ci, cel mult, cetățeni cu potențial de alegători).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here