UPDATE – EXCLUSIV – Gata, s-au făcut cărțile și-n PNL Maramureș: află ce liberali din județ vor fi secretari de stat sau șefi de agenții naționale

1
4103
Foto (de la stânga la dreapta): Călin Bota, Gheorghe Bîrlea, Ionel Bogdan, Felician Cerneștean, Cristian Niculescu-Țâgârlaș

FUNCȚII ȘI NOMINALIZAȚI. Au câștigat alegerile, se decernează premiile. Fondul de premiere al liberalilor maramureșeni, în urma cedării postului de prefect către partenerul din alegeri PMP (implicit și bifarea promisiunilor făcute pemepiștilor de președintele Ludovic Orban), este consistent, așa că s-au făcut nominalizările.

 

Votul de confirmare pe filiala județeană a fost acordat, deci aveți și dumneavoastră, electoratul, dreptul constituțional să aflați înainte cine din organizația PNL Maramureș va ajunge secretar de stat sau șef la agenții naționale. Adică, pentru ce atâta stres (cauzează!)…

 

Șefi cu nume, prenume și funcții

 

… păi, cine s-ajungă șef, dacă nu șefii (politici ai filialei)? Cea mai importantă funcție în Guvern îi revine președintelui PNL Maramureș, Ionel Bogdan, care are antamat un post de secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului. Liberalii maramureșeni sunt convinși că tânărul lor șef politic va fi, însă, mai mult decât unul dintre cei trei secretari de stat ai prim-ministrului Orban, și că va fi, practic, șeful secretarilor, care din acest mandat va avea în subordine (prin fișa postului, varianta oficială și cosmetizată este “va răspunde de…”) toți secretarii de stat din ministere.

 

Practic, ăsta a fost marele premiu oferit PNL Maramureș pentru concesia făcută PMP (privind apartenența politică a prefectului). Însă PNL Maramureș va mai avea cel puțin încă un secretar de stat, în Ministerul Culturii, pe venerabilul sighetean Gheorghe Mihai Bîrlea (68 de ani), conferentiar universitar doctor la Universitatea de Nord din Baia Mare (acum secție a Universității Tehnice Cluj-Napoca), fost prefect, fost senator (2008-2012), acum consilier județean. Bun, asta-s cele sigure.

 

Dar nici potențialele nu-s de neglijat. Vicepreședintele PNL Maramureș, Cristian Niculescu-Țâgârlaș, și președintele PNL Baia Mare, Călin Bota, au fost aprobați de conducerea partidului pentru “funcții de secretar de stat sau de șefi în agenții ale statului”.

 

De asemenea, secretarul general PNL Maramureș, Mihai Felician Cerneștean, primit votul organizației județene pentru funcția de director al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Pe banca de rezerve (activată în cazul în care unul dintre cei deja menționați nu primesc avizele superioare) este și fostul primar din Baia Sprie, Dorin Pașca.

 

Spre final de scriere să mai subliniem și deja pregătita alianță pentru alegerile locale, care va fi formată din PNL, USR și PMP, melanj ciudat, cel puțin în Maramureș, unde PMP se pupă pe gură (coabitează, se susțin sau orice alte sinonime vă trec prin minte) cu PSD (since 2016).

 

Privind această alianță decisă deja la nivel național, președintele USR Maramureș, Dan Ivan, a precizat: „USR Maramureș nu a luat niciodată în discuție la nivel județean și local opțiunea de a avea colaborare pre-electorală, în afara Alianței pe are deja o avem cu PLUS. Suntem conștienți că niciun partid nu va avea o majoritate la nivel județean și, în multe cazuri, nici măcar la nivel local, fapt ce ne va duce spre discuția privind o colaborare cu celelalte partide de dreapta acolo unde găsim proiecte comune necesare comunității.”

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Carevasazica, pentru 17 voturi la motiune, PMP-ul va obtine cateva zeci de functii in toata tara. Fara sa demontreze vreun merit, competenta. Oare cum de nu am fost gratulati cu un prefect de Chelinta, ca tot se pricepe la poduri si punti (de legatura)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here