PEDEAPSĂ – Liberalii Ionel Covaciu (Ulmeni) şi Ioan Corodan (Baia Sprie) îşi vor pierde calitatea de consilieri locali pentru „vinovăţii” antagonice

3
1261
Ionel Covaciu și Ioan Corodan

SANCŢIUNE. Ioan Corodan (Baia Sprie) şi Ionel Covaciu (Ulmeni) îşi vor pierde calitatea de consilieri locali, unul pentru că a îndrăznit şi celălalt pentru că nu a îndrăznit să candideze pentru funcţia de primar. Decizia de retragere a sprijinului politic, care va conduce la pierderea calităţii de consilieri locali a celor doi „vinovaţi”, va fi luată, pe repede înainte, luni, 29 mai, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Maramureş, preşedintele filialei judeţene, Ionel Bogdan antepronunţându-se în privinţa deznodământului speţei.

 

Ioan Corodan (Baia Sprie) este fost senator şi consilier judeţean, acum fiind consilier local în Baia Sprie cu atribuţii de viceprimar. El a condus şi filiala liberală din Baia Sprie, până la ultimele alegeri când „judeţul” l-a impus în funcţie pe Alin Bîrda, cel pe care ulterior l-a desemnat candidat la alegerile parţiale din 11 iunie. „Vina” lui Corodan este că s-a înscris în cursa electorală pentru funcţia de primar al oraşului Baia Sprie, din postură de independent.

 

Diametral opus este cazul lui Ionel Covaciu, anunţat oficial candidat pentru Primaria Ulmeni, care s-a retras, refuzând să-şi depună candidatura, cu doar câteva ore înainte de termenul limită, lăsându-i pe liberali fără candidat pentru alegerile din 11 iunie în Ulmeni. Retragerea sprijinului politic pentru Ionel Covaciu dezvoltă şi o altă speţă, respectiv dizolvarea întregii organizaţii liberale din Ulmeni.

 

Motivaţia deciziilor în privinţa celor doi este similară: nerespectarea deciziilor partidului, „gesturi care nu pot rămâne nesancţionate”, conform preşedintelui PNL Maramureş.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Oamenii au dreptul de a alege sau a fi alesi. Partidul are obligatia de a valida un candidat sau altul in urma unui sondaj de opinie. Numai ca Morar si actualul primar interimar au dispus ca semnaturile celor peste 2500 de asistati sa fie doar pe o lista de de sustinatori.

  2. Lucian Morar are oameni platiti in PNL,unii dintre ei se afla la conducerea partidului.Lucian Morar isi doreste mazilirea acestui consilier local,deoarece este foarte apreciat in localitate si ii cam incomod pentru Lucian Moarar,daca va ajunge din nou primar.S-a incercat strangerea de semnaturi „adevarate”,in circa doua ore,iar omul a refuzat acest lucru,nu a mai dorit sa candideze,deoarece vrea sa se bucure de libertate.Au picat si liberalii in plasa lui Morar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here