„PESEDITA” CRONICĂ – Atunci când eşti nu înfrânt, ci snopit, pleacă furişându-te, nu căuta scuze că ai fost furat, tocmai tu, care ai desăvârşit hoţia electorală

0
497

EDITORIAL. S-au terminat şi alegerile astea, şi locale şi parţiale deopotrivă. S-au mai consumat ceva bani din visteria publică, da’ ce mai contează în contextul în care ţara bine guvernată de pesedişti se-mprumută zilnic cu 350.000 de euro să-şi plătească, măcar parţial, promisiunile care i-au cocoţat în fruntea ţării, în lipsa unui contracandidat credibil.

 

Şi stând aşa, tâmp, ca baza-ntr-un picior pe vârful stâlpului, pesediştii (ăia decidenţi, mahării, excursioniştii pe bani publici, îmbuibaţii, profitorii bugetelor publice, #noapteacahoţii etc.) au mai încercat o dată să penetreze administraţiile publice din Maramureş, două la număr, în orăşelele-rurale Baia Sprie şi Ulmeni. Au intrat în hora electorală cu pardesiele pe ei, năduşind roşu, ca sigla trandafirie pe care ne-o flutură la alegeri zbierând din bojoci ‪că musai să-ndrăznim să credem în ei (#‎îndrăzneştesăcrezi), salvatorii patriei noastre multilateral dezvoltate în care ei s-au îmbogăţit şi noi am sărăcit.

 

Controlând Consiliul Judeţean şi 65% din primările maramureşene, liderul PSD Maramureş, Gabriel „Îngerul” Zetea, a simulat dorinţa de a-şi adauga la palmaresul politic încă doi edili, ca un veritabil colecţionar de Pokemoni. Şi-a trădat oamenii pe care i-a prostit să intre în bătăliile electorale, două doamne care l-au crezut pe „băiatu’ de la Seini” atunci când acesta le-a jurat pe roşu de partid că le va susţine şi ajuta să izbăvească. Ş-apoi le-a vândut, ca pe-o napolitană cu griş la Direcţia pentru Protecţia Copilului.

 

Argumentul vânzării propriilor candidaţi: în condiţiile unei campanii dezastruoase (la Ulmeni, pentru că la Baia Sprie a fost una inexistentă), dacă nu ar fi fost blat politic cu PMP ar trebui să fiu convins că Zetea (care cu gruparea lui a trecut prin multe campanii şi a învăţat până şi unde trebuie să pună virgula financiară) a prostit peste noapte, fapt mai puţin credibil. În fine, „vânzând-o” pe Luca de la Ulmeni, Zetea a scăpat de Lucian Morar, eliberându-şi o funcţie de vicepreşedinte în forul judeţean pe care vrea să i-o acorde domnului C., un nepesedist, la schimb cu funcţia pe care acesta o deţine, aparent mai puţin importantă, dar extrem de influentă.

 

Pentru acest deziderat, Zetea şi-a permis luxul de a înfrânge dezastruos în ambele bătălii electorale, în aroganţa sa fiind convins că nu i se va reproşa nimic în sânul partidului, că doar i-a îndestulat pe toţi (era să scriu „pe hoţi”). De ce îmi consum timpul scriind despre eşecul PSD Maramureş la alegerile parţiale din 11 iunie? Pentru a sesiza simulacrul de nemulţumire comandat de „Îngerul” Zetea şi executat măiastru şi fără nicio finalitate de oamenii săi: solicitarea către BEJ ca lui Morar să-i fie anulate voturile din localitatea natală a acestuia, Chelinţa, pe considerent că ar fi influenţat alegătorii, stând sprijinit de gardul care-nconjura secţia.

 

Să facem puţină aritmetică: Morar – 2.563 de voturi, Luca – 1.348 de voturi. Diferenţă: 1.215 voturi. În Chelinţa, Morar a adunat 780 de voturi, Luca – 104. Să presupunem, de amorul prostiei, că lui Morar i se anulează voturile obţinute la Chelinţa. Rezultat: o diferenţă de 435 de voturi în favoarea lui Morar. Ce sens mai are contestaţia aia, în contextul în care pesediştii au fost spulberaţi în Ulmeni (65% la 35%)? Niciuna.

 

Atunci când eşti nu înfrânt, ci snopit, pleacă furişându-te, nu căuta scuze că ai fost furat, tocmai tu, care ai desăvârşit hoţia electorală. Odată PSD avea înscris în slogan şi cuvântul demnitate… Capu-n pământ, linişte desăvârşită, poate nu răscoleşte nimeni rahatul (blatul) pe care l-aţi făcut şi ‪#‎îndrazneştesăcrezicăaifostumilit.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ