MOȘTENIREA PREȘEDINȚILOR – Consiliul Județean Maramureș și-a făcut web site nou și prost – asta se întâmplă din trei în trei ani

1
853

EDITORIAL. Întâistătătorii județului, cei de la Consiliul Județean (CJ) Maramureș, și-au tras site web nou. Arată ca pastele fierte moldovenește, dar nu ăsta-i subiectul – sunt convins că se vor exprima suficient de mulți specialiști în acest sens -, ci faptul că vechiul site a fost creat (pe bani publici, evident), doar în urmă cu trei ani, fiind inaugurat în mandatul lui Zamfir Flore Ciceu, la istorica dată de 30 iulie 2014. Bun, site-ul ăla (care acum poate fi accesat pe www.old.cjmaramures.ro) era tot prost și inestetic, dar nu chiar la fel de prost ca și cel nou.

 

Raționament (deși-i aproape aritmetică!): din trei în trei ani schimbăm site-ul de parcă-n asta stă dezvoltarea județului. Nici asta n-ar fi o mare hibă, suntem învățați (câini pavlovieni) să asistăm inerți la decizii proaste, dar care e motivația schimbării și cui îi aparține decizia? Dacă nici ăia nu-s cu toate țiglele pe acoperiș, să procedez în consecință și să-ncep cu sfârșitul (aia cu decizia): „Conducerii CJ” – mi-a spus chiar unul dintre cei din conducerea CJ. Răspuns logic, prostie asumată. Bine, de data asta e o prostie care nu ne costă (prea mult), fiind executată de un angajat al instituției, în timpul orelor de program. O prostie gratuită, cum s-ar zice.

 

Dar de ce? Care e motivația schimbării în contextul în care s-a spus despre site, la vremea respectivă, prin vocea Danei Gagniuc, purtător de cuvânt al instituției conduse pe atunci de Ciceu, că „reprezintă  un concept dinamic şi modern”, că „partea informativă este gândită şi structurată astfel încât cititorul să poată accesa cât mai rapid informaţiile legate de activitatea oricărei direcţii sau serviciu din CJ Maramureş”, bașca accesarea facilă a Monitorului Oficial al CJ și a Gazetei Administraţiei Judeţene.

 

Bine, să lăsăm limbile-n dosurile președinților care te plătesc și să-nțelegem cu toții următoarea stare de fapt: în urmă cu trei ani dăm o căruță de bani pe un site web, să intrăm, vezi-Doamne, în rând cu lumea. Plătim, intrăm (ca la cinema, ca la tractir, ca-n viață…). Păi dacă tot am intrat, de ce naiba am mai ieșit? Zice „Sursa 0” că decizia e legată de faptul că instituția a fost criticată de „presa ticăloșită” că are un site slab… Serios?! Mă neliniștește ideea asta mai mult decât orice decizie proastă care nu prejudiciază bugetul public, doar e proastă ș-atât.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Zilele trecute fiind cu treburi in oras am ajuns si la CJMM unde m-am dus sa vad de ce nu intra banii de la APIA, normal ca nu stiau nici ei! M-am intalnit cu un prieten care lucreaza acolo, si asa cum i-am promis, n-o sa-i dau numele, dar mi-a spus ca sint vreo 7 purtatori de cuvant la Prefectura si Consiliu Judetean! Sa spuna ce? Ca nu se termina odata aeroportul? Ca avem someri peste media pe tara?! Ca groapa de gunoi nu se finalizeaza iar drumul spre ea se surpa deja? Ca la Directia copilului lucrurile ce se intampla acolo sint de domeniul SF?! Va rog, domnule Vischi investigati aceasta sesizare a mea si iesiti in mod public, printr-un interviu, daca prietenul meu a avut draptate sau nu?Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here