PERFORMANȚĂ – O firmă din Maramureș a urcat pe locul 9 în topul celor mai mari companii cu acționariat 100% românesc

0
11492

TOP 10. Firma băimăreană Aramis Invest SRL, deţinută de Vladimir Mihai Iacob (60%) şi Marius Selescu (40%), cel mai mare producător de mobilier tapiţat şi de saltele din România, a reușit în 2022 să depășească pentru prima oară o cifră de afaceri de 2 miliarde de lei (așa cum 2mnews a anunțat în premieră în 18 iunie – detalii AICI), a urcat pe locul 9 în topul celor mai mari companii cu acționariat 100% românesc.

 

Iată cum arată Top 10 firme cu acționariat 100% românesc, conform unei analize publicate inițial în economica.net (detalii AICI) și corectată/completată în urma unei analize 2mnews:

 

  1. Dedeman (Bacău – jud. Bacău): 11,04 miliarde de lei, cel mai mare retailer de bricolaj din România – deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl;
  2. Altex România (Voluntari – jud. Ilfov): 6,52 miliarde de lei, cel mai retailer de electro IT din România – deţinut de Dan Constantin Ostahie.
  3. Fildas Trading (Pitești – jud. Argeș): 5,90 miliarde de lei, distribuitor de medicamente a grupului Fildas-Catena – deținut de Anca Vlad.
  4. Arabesque (Galați – jud. Galați): 2,76 miliarde de lei, distribuitor de materiale de construcţii și finisaje – deținut de Cezar Rapotan.
  5. Maion Galaţi (Galați – jud. Galați): 2,52 miliarde de lei, distribuitor de produse metalurgice – deţinut de Costel şi Viorica Miron.
  6. Spedition UMB (Bacău – jud. Bacău): 2,13 miliarde de lei, cel mai mare constructor de drumuri din România – deţinută de Dorinel Umbrărescu.
  7. Energy Distribution Services (București): 2,11 miliarde de lei, furnizor de energie electrică şi gaze naturale – deţinută de Sorina şi Costin Mirea.
  8. Nitramonia BC (Bacău – jud. Bacău): 2,10 miliarde de lei, producător de îngrăşăminte chimice (operează combinatul chimic Slobozia)deţinută de Eusebiu Guţu.
  9. Aramis Invest (Baia Mare – jud. Maramureș): 2,08 miliarde de lei, cel mai mare producător de mobilier tapiţat şi de saltele – deţinută de Vladimir Mihai Iacob şi Marius Șelescu.
  10. Smart Management Invest (Arad – jud. Arad): 2,03 miliarde de lei, alimentare cu carburant (lanț de benzinării și servicii de livrare către companii de carburant vrac direct la locul consumului) – deținută de Ovidiu Ioan Andrieş.

 

* Foto: @Aramis Invest

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here