PENTRU LIGA A III-A – Academica Recea a câștigat Liga a IV-a Maramureș și va juca pentru promovare, în dublă manșă, cu Minerul Rodna, campioana din Bistrița-Năsăud

0
444

CAMPIOANA JUDEȚEANĂ. Campioana județeană a acestei ediții la fotbal (câștigătoarea Ligii a IV-a Maramureș) este CS Academica Recea, echipă antrenată de fostul internațional băimărean Romulus Buia (52 de ani), care s-a impus, duminică, 11 iunie 2023, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, cu 1-0 (0-0), în finala cu CS Avântul Bârsana, meci arbitrat la centru de Cristian Codrea.

 

Academica Recea (câștigătoarea Seriei Sud și a semifinalei cu Zorile Moisei) era favorita întrecerii și și-a respectat statutul, obținând însă o victorie la limită, prin reușita mijlocașului Mark Denis Parnău (24 de ani, originar din Satu Mare, ajuns la echipa din Recea în vara anului trecut, de la retrogradata în Liga a IV-a Progresul Șomcuta Mare), din min. 48. Avântul Bârsana (câștigătoarea Seriei Nord șo a semifinalei cu Gloria Tăuții Măgherăuș), care în acest moment oricum nu avea finanțare pentru a rezista în Liga a III-a, a dat o replică bună favoriților, în pofida vârstei jucătorilor.

 

Antrenorul Romulus Buia (Academica Recea) i-a introdus în teren pe Balázs Dombrádi – Mitrea (cpt.), Lang, Urs, Lung – Parnău, Chiorean, Balmoș, Groza – Bușică, Petran. La echipa din Recea au mai jucat: Tarța în locul lui Urs, Pașca în locul lui Parnău, Brașovan în locul lui Groza, Oșan în locul lui Bușică și Giurgiu în locul lui Petran.

 

Antrenorul Emil Dăncuș (Avântul Bârsana) a început partida cu următorul 11: Vancea – Țiple, Pisuc, Racz, Dăncuș, Tamaș Fulop – Pop (cpt.), Gavaller, Stasiuc – Deac, Mărincean. La echipa din Bârsana au mai jucat Mih în locul lui Țiple, Dunca în locul lui Tamaș Fulop, Ardelean în locul lui Gavaller și Teodor Ștefanca (primarul localității) în locul lui Deac.

 

Academica Recea va juca barajul de promovare în Liga a III-a, în dublă manșă, cu campioana județului Bistrița Năsăud, Minerul Rodna. În 17 iunie, ora 18.00, are loc meciul tur, la Recea, iar în 24 iunie, de la ora 17.30, returul, de la Rodna.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here