PARCURI INDUSTRIALE – Facilități fiscale oferite de administrația din Baia Sprie rezidenților în viitorul parc industrial, cel mai probabil primul care se va deschide în Maramure

1
1858

DECIZIE. Parcul industrial de specializare inteligentă proiectat pe un teren de circa 31 de hectare în Baia Sprie – oraș limitrof municipiului reședință de județ -, suprafață din care aproximativ 11,7 hectare este prevăzută a fi concesionată viitorilor rezidenți, va oferi firmelor contractante o semnificativă facilitate fiscală, decisă recent de autoritatea publică locală.

 

Astfel, în baza unei scheme locale de ajutor minimis, conforme Regulamentului Comisiei Europene și aprobată de forul deliberativ al orașului, aceștia vor primi o reducere de 50% a impozitului pe clădiri și teren.

 

Parcul industrial de la Baia Sprie este cel mai avansat pe circuitul pre-execuțional din cele 4 vizate a fi edificate de administrația județeană în Maramureș, având edificat inclusiv drumul de legătură. Investiția în acest obiectiv a fost calculată la 10,7 milioane de euro (din care 6,2 milioane de euro contribuția Consiliului Județean și a Parcuri Industriale SA și 4,5 milioane de euro contribuția nerambursabilă – prin Programul Regional Nord-Vest pentru infrastructura de bază).

 

De asemenea, proiectul prevede ca rezidenții să poată accesa finanțări nerambursabile de 15-15,5 milioane de euro (maxim 2,5 milioane de euro/firmă rezidentă), pentru organizarea facilităților economice. Parcul de specializare inteligentă din Baia Sprie a fost proiectat pentru un număr de 11 firme rezidente (terenul este împărțit în 12 loturi, unul fiind repartizat zonei administrative), loturile având suprafețe cuprinse între 8.000 mp și 17.000 mp.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. ,,Parc industrial aflat doar în circuit pre-executional”…mai pe românește spus doar pe hârtie (șanse mari ca acolo să și rămână) dar deja se oferă facilități viitorilor investitori…adică ,,vindem pielea ursului din pădure”! Bani (cu comisioane) aruncați pe hârtii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here