OFICIAL – Statul a cedat orașului Baia Sprie un teren de circa 18 hectare pentru drumul de legătură Baia Sprie – Baia Mare, investiție de peste 12 milioane de lei

0
6191

DRUM DE LEGĂTURĂ BAIA SPRIE – BAIA MARE. Statul a cedat Primăriei Baia Sprie un teren de 17,8 hectare, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR, pentru edificarea unui nou drum de legătură între Baia Sprie și municipiul reședință de județ. Terenul cedat, în valoare de peste 3,43 milioane de lei, este situat pe amplasamentul fostei linii de cale ferată Baia Mare Sud – Baia Sprie, aceasta fiind în acest moment desființată și casată, fără obiect de activitate feroviar și fără niciun mijloc fix înregistrat la CFR (pentru că ce a fost de furat, s-a furat de mult timp, ca-n orice țară din Lumea a III-a).

 

Terenul a fost trecut în domeniul public al oraşului Baia Sprie, prin Hotărâre de Guvern, la ședința de joi, 23 iunie 2022, a puterii executive a statului român. Administrația din Baia Sprie a anunțat încă din urmă cu 3 ani că vizează realizarea unui nou drum de legătătură cu Baia Mare, în scopul dezvoltării industriale și rezidențiale a zonei și pentru a degreva parțial traficul de pe DN 18.

 

Proiectul presupune o investiție de circa 12,5 milioane de lei, iar cea mai mare parte a finanțării ar urma să vină din pușculița statului, prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Drumul de legatură a fost proiectat cu o distanță de aproape 6 kilometri, desprinzându-se din DN 18 în localitatea Tăuții de Sus, la intersecția cu drumul comunal DC 26.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here