CONTRACT – Cine construiește noul pod peste Tisa de la Teplița-Sighetu Marmației, contract de peste 138 de milioane de lei

0
2223

DECIZIE. O asociere de două sereleuri, formată din Tehnodomus & Costin și Vlad Birou de Proiectare, va proiecta și executa efectiv noul Pod peste Tisa, din zona Teplița din Sighetu Marmației, contract plătit cu peste 138 de milioane de lei (exact: 138.248.584,32 lei, sumă care include TVA și care este echivalentă cu aproape 28 de milioane de euro). Contractul trebuie finalizat în 2 ani (24 de luni).

 

Liderul de asociere, firma Tehnodomus, care a câștigat licitația la care au participat cinci asocieri economice, este înregistrată în Arad și este controlată de Gheorghe Maxinan și Virgil Sorin Henț. Are 133 de angajați și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de circa 47,5 milioane de lei și un profit net de aproape 1 milion de lei.
Asociatul secundar, care va execita partea de proiectare, Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL, este înregistrat în Cluj-Napoca și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 4 ,35 milioane de lei și un profit net de circa 1,8 milioane de lei, obținut cu 8 angajați. Firma este controlată de Bogdan Ioan Costin și Mihai Vlad (asociați în procente egale, 50-50%).

Proiectul va fi finanțat, în cea mai mare parte (85%), din fonduri europene nerambursabile, prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), având o valoare totală de circa 168,7 milioane de lei, pentru că mai prevede și realizarea a 1,2 kilometri de drum, construcția a 5 poduri de desecare, o intersecție giratorie și un punct de frontieră cu parcare. Întreg proiectul trebuie finalizat în 38 de luni.

 

Proiectul prevede proiectarea și construirea a două poduri paralele (unul pentru fiecare sens de mers), situate la o distanță de 3 metri. Fiecare pod va avea câte două benzi, iar lungimea totală a podului va fi de peste 261 de metri. Întreg proiectul are ca beneficiar CNAIR SA (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), iar Consiliul Județean Maramureș este partener cu rol de implenetare (inclusiv plățile sunt făcute de instituția administrației județene).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here