FAPT – S-a finalizat Studiul de fezabilitate al Pasajului rutier suprateran Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea), investiție de 98 de milioane de lei: vezi detaliile

1
3850

DETALII DESPRE PASAJUL CLUBUL VĂCARILOR. Asocierea de firme Icon Development & Mentenance SRL + Mariu Engineering Design SRL au finalizat studiul de fezabilitate (SF) şi indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru Pasajului rutier suprateran Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea).

 

În urma studiilor efectuate, specialiștii au recomandat edificarea unui pasaj rutier suprateran construit din grinzi prefabricate din beton precomprimat, cu 4 deschideri de câte 30 de metri fiecare și 4 benzi de circulație (cu lățimea de 3,50 metri/bandă), cu spațiu separator între sensuri și cu câte un trotuar tehnologic pe fiecare parte. Pasajul ar urma să aibă lungimea de 121,75 m (întreaga suprastructură – pasaj, rampe și bretele – va avea o lungime totală de circa 428,65 metri, iar gabaritul de liberă trecere pe sub pasaj va fi de 5,50 metri).

 

Valoarea totală a investiției a fost calculată la 8 mai 2023 la 98 de milioane de lei (exact: 98.084.000 lei, sumă care include TVA), iar durata de execuție a fost estimată la 20 luni. Pentru finalizarea obiectivului în 20 de luni, în primul an ar fi nevoie de circa 58,85 milioane de lei, iar în al doilea an de aproximativ 39,23 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here