CELEBRARE – Ziua Imnului Naţional al României, sărbătorită în Baia Mare

0
285

ZIUA IMNULUI ROMÂNIEI. Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş, Primăria Municipiului Baia Mare şi Garnizoana Baia Mare organizează ceremonia publică prilejuită de sărbătorirea Zilei Imnului Naţional al României, care se va desfăşura sȃmbătă, 29 iulie 2023, în municipiul Baia Mare. Ceremonia va avea loc de la ora 09.00, în Piața Tricolorului, pe platoul Palatului Administrativ.

 

Manifestarea va începe cu salutul drapelului de luptă şi  trecerea în revistă a Detașamentului de Onoare. Binecuvântarea  şi rugăciunea  pentru poporul român vor fi oficiate de către un sobor de preoți. Ceremonia se va încheia cu defilarea Detaşamentului de Onoare.

 

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Maramureș invită toți cetățenii județului Maramureș – copii, tineri, adulți, bunici -, să fie prezenți în număr cât mai mare la ceremonie. Este important ca în această zi specială dedicată Imnului „Deșteaptă-te, române!” să cinstim ceea ce este declarat prin Constituție simbol național, alături de drapelul tricolor, stema și sigiliul, care reprezintă identitatea noastră ca neam.

 

Vă îndemnăm să rememorăm împreună sacrificiul și jertfa înaintașilor noștri, a celor care au îndrăznit să creadă în visul libertății și să-l înfăptuiască!

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here