EXCLUSIV – Cine sunt și detalii despre cei 5 ofertanți care luptă pentru contractul de 47 de milioane de lei, care vizează construirea Parcului Industrial din Baia Sprie, primul din Maramureș

1
3561

IDENTITĂȚILE OFERTANȚILOR. Ofertarea pentru contractul estimat la peste 47 de milioane de lei (exact: 47.021.326,49 lei, sumă care include TVA) și care vizează proiectarea și execuția parcului industrial de dezvoltare inteligentă Baia Sprie s-a închis. Comisia de licitații a Consiliului Județean Maramureș a intrat în procedura de analiză a ofertelor. Această scriere vă dezvăluie cine sunt cele 5 asocieri de firme dintre care una va fi desemnată contractor al execuției lucrărilor și vă oferă detalii despre acestea.

 

Lucrările trebuie finalizate în circa un an (370 zile), iar contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, garanția lucrărilor 20% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani -, experiența profesională a 3 experți-cheie 40%).

 

Identitățile celor 5 ofertanți

 

  1. Asocierea Construrom SA Baia Mare (leader) & Aedilis Proiect SRL Baia Mare – cu subcontractorii: Progir Proiectare Construcții SRL Cluj-Napoca, DrusalConstruct SRL Baia Mare, Tri Em Serv SRL Seini, Onistua Com SRL Săcălășeni.

 

  1. Asocierea Athos Com SRL Crișeni – jud. Sălaj (leader) & Conspiro SRL Cluj-Napoca & Riposta Trans SRL Nușfalău – jud. Sălaj – cu subcontractorii: Flexik Automation SRL Timișoara, Orizont Electric SRL Zalău, Prodeco Arhitectură și Inginerie SRL Cluj-Napoca, Wya-Project SRL Zalău.

 

  1. Asocierea Avril SRL Negrești Oaș – jud. Satu Mare (leader) & Cubicon Invest SRL Baia Mare & Chilia SRL Baia Mare – cu subcontractorii: Damian Grup SRL Cluj-Napoca, Construct CDP SRL Baia Mare, Intercom Energy SRL Cacova Ierii – jud. Cluj, CSP Proiect Line SRL Cluj-Napoca, Road & Infrastructură Construct SRL Baia Mare, AzzarroSting Fire SRL Baia Mare, EDS Electric SRL Baia Mare, Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj-Napoca.

 

  1. Asocierea Sebi Marc SRL Călinești – jud. Maramureș (leader) & Nordic Design SRL Călinești – jud. Maramureș – cu subcontractorii: Prompt Servit Baia Mare SRL Baia Mare, Aquaterm SRL Botoșani.

 

  1. Asocierea Troia Premium Construct SRL București (leader) & Urban Scope SRL București – cu subcontractorii Blue Road SRL București, Nord-Vest Infrastructură și Servicii SRL Baia Mare, Electromara SRL Baia Mare, Nord Antreprenor SRL Cicârlău, MEP Design SRL Predeal, Bimcad Internațional SRL Buzău.

 

Detalii despre cei 5 ofertanți

 

  1. Asocierea Construrom SA (leader) & Aedilis Proiect SRL: leaderul de asociere, Construrom SA, este înregistrat în Baia Mare și este specializat pe lucrări de drumuri, de construcții civile, comerciale și industriale, lucrări edilitare. Este controlat de Vasile Marcel Zoicaș, finul fostului primar al Băii Mari, Cătălin Cherecheș. El și-a băgat în asociere, ca și subcontractor și firma sa DrusalConstruct SRL Baia Mare, pe care o controlează prin soția sa, Diana Zoicaș. Firma este unul dintre cei mai mari abonați publici din județ, așadar cititorii o cunosc (este contractorul lucrărilor de deszăpezire din Baia Mare și al reparațiilor străzilor, contracte de sute de milioane de lei care au fost monopolizate de mai mulți ani). Societatea a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 66,41 milioane de lei și un profit net de 5,12 milioane de lei, indicatori financiari fiind recorduri în istoria economică a firmei și fiind realizați cu 119 angajați, dar și cu datorii de 32,22 milioane de lei.

 

Aedilis Proiect, asociat secundar, este înregistrat în Baia Mare și este specializat pe servicii integrate de consultanță pentru accesare fonduri europene și proiectare în domeniile arhitectură, structură, instalații, drumuri și poduri, amenajări exterioare și interioare, urbanism, topografie/cadastru. Firma este controlată de băimăreanul Florin Dan Floruț (53 de ani).

 

  1. Asocierea Athos Com SRL (leader) & Conspiro SRL & Riposta Trans SRL: leaderul de asociere, Athos Com, este înregistrat în Crișeni (jud. Sălaj). Societatea este specializată în lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor și a fost fondată în urmă cu 31 de ani. Firma este controlată de Doru Florin Vale și Cornel Bican (cu câte 41% din părțile sociale) – asociat secundar este Vasile Adrian Jugrăstan (18%). În 2022 a închis anul cu o cifră de afaceri de 40,62 milioane de lei și un profit net de circa 662.000 lei, indicatori financiari realizați cu 92 de angajați, dar și cu datorii de 21,53 milioane de lei.

 

Conspiro, asociat secundar, este înregistrat în Cluj-Napoca. Firma este specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică și este controlată de Bogdan Sergiu Chiorean. Societatea a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,54 milioane de lei și un profit net de 1,16 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 2 angajați, dar și cu datorii de circa 201.000 lei.

 

Riposta Trans, asociat secundar, este înregistrat în Malcoci (jud. Tulcea). Firma este specializată în… activități de curățenie și este deținută de Mariana Biriș și Teodor Pop (asociați în procente egale). Societatea a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 31,84 milioane de lei și un profit net de 5,16 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 57 de angajați, dar și cu datorii de 11,86 milioane de lei.

 

  1. Asocierea Avril SRL (leader) & Cubicon Invest SRL & Chilia SRL: leaderul de asociere, Avril, este specializată pe izolatii termice, hidrofuge și refractare, protectii anticorozive, constructii civile și industriale, drumuri și construcții speciale. Firma este controlată de Ioan Savu (60% din părțile sociale) – asociați minoritari sunt Petru Ciorbă (20%), Vasile Ovidiu Hotca și Daniel Cristian Seleveschi (câte 10%). Ioan Savu (62 de ani) a fost la alegerile din 2020 candidatul PNL Satu Mare la Camera Deputaților. Firma are 4 puncte de lucru (unul în Baia Mare) și a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 170,65 milioane de lei și un profit net de 15,48 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 175 de angajați, dar și cu datorii de 52,04 milioane de lei. Societatea are numeroase contracte cu entități publice din Maramureș.

 

Cubicon Invest, asociat secundar, este înregistrat în Baia Mare și este specializat în proiectare și consultanță în construcții. Firma este deținută de familia Cristian și Cristina Alina Cuceu (asociați în procente egale – mai au participații în alte două firme). În 2022, societatea a închis anul cu o cifră de afaceri de 9,78 milioane de lei și un profit net de 2,02 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 23 de angajați, dar și cu datorii de 4,29 milioane de lei.

 

Chilia, asociat secundar, este înregistrat în Baia Mare și este specializat în construcții de drumuri, producția de beton și agregate de balastieră. Firma este controlată de Petru Tămaș (56%) – asociat minoritar, Bogdan Răzvan Tămaș (44%). Societatea a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 27,30 milioane de lei și un profit net de 1,40 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 51 de angajați, dar și cu datorii de 3,40 milioane de lei.

 

  1. Asocierea Sebi Marc SRL (leader) & Nordic Design SRL: leaderul de asociere, Sebi Marc, este înregistrat în Călinești și este specializat pe construcții de drumuri și autostrăzi. Firma este abonatul public al autorităților pentru lucrările de infrastructură rutieră din nordul Maramureșului (similarul din sud al Construrom). Este deținută de sigheteanul Ioan Mihai Ștefan Marc. În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 35,66 milioane de lei și un profit net de circa 717.000 lei, indicatori financiari realizați cu 132 de angajați, dar și cu datorii de 21,36 milioane de lei.

 

Nordic Design, asociatul secundar, este înregistrat tot în Călinești și este specializat pe inginerie și consultanță tehnică. Firma este deținută de Marius Dorel Țiplea și a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 719.739 lei și un profit net de 546.280 lei, indicatori financiari realizați cu 1 angajat, dar și cu datorii de circa 8.000 de lei.

 

  1. Asocierea Troia Premium Construct SRL (leader) & Urban Scope SRL: leaderul de asociere, Troia Premium Construct, este înregistrat în București și este specializat în lucrări civile și industriale, de infrastructură rutieră, reabilitări de monumente istorice, lucrări edilitare și servicii de utilitate publică. Firma este deținută de Eugenia Neacșu (62 de ani, originară din Racovițeni – jud. Buzău) și este administrată de Adriana Răileanu. Societatea a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 93,61 milioane de lei și un profit net de 10,51 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 246 de angajați, dar și cu datorii de 45,98 milioane de lei. Are șapte puncte de lucru înregistrate în județele Tulcea, Vrancea și Iași.

 

Urban Scope, asociat secundar, este înregistrat în București și este specializat în servicii de consultanță integrată și proiectare. Firma este deținută de Radu Marian Dragomir și a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 17,14 milioane de lei și un profit net de 7,98 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 18 angajați, dar și cu datorii de 5,42 milioane de lei.

 

Despre Parcul industrial Baia Sprie

 

Scopul acestui parc industrial, finanțat din bani europeni, prin Programul Operațional Regional, este atragerea investitorilor și stimularea creșterii economice în județul nostru. Parcul industrial de la Baia Sprie va fi urmat de alte 6 parcuri similare în localitățile Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Fărcașa, Bogdan Vodă, Mireșu Mare și Giulești.

 

Contractul, prevede realizarea accesului din DC25 pe o distanță de aproximativ 1050 ml (trotuare și piste de biciclete), realizare drum auto de incintă (inclusiv trotuare pietonale și benzi cu zone verzi), parcelarea terenului în scopul concesionării ulterioare pentru realizarea de hale industriale (un lot este dedicat zonei administrative, în această etapă propunându-se doar realizarea rezervei de apă pentru stins incendiul și camera de pompe aferentă). De asemenea, lucrările prevăd amenajarea de zone verzi și parcuri, instalații de alimentare cu apă, canalizare, branșamente la curent electric, gaze, pluviale, iluminat stradal, iluminat parc etc., precum și amenajări exterioare.

 

Parcul de specializare inteligentă din Baia Sprie face parte din ciclul de proiecte ale Consiliului Județean Maramureș, care sunt gestionate prin firma Parcuri Industriale Maramureș SA și care prevăd înființarea mai multor parcuri industriale în localități din județ – pe lângă Baia Sprie sunt prevăzute în Șomcuta Mare, Fărcașa și Târgu Lăpuș (cele 4 sunt avansate spre finanțare, două dintre acestea, Baia Sprie și Fărcașa fiind deja admise spre finanțare), iar faza a doua în Giulești, Bogdan Vodă, Mireșu Mare și (dacă se reușește rezolvarea problemei terenului) Tăuții Măgherăuș.

 

Proiectele de realizare a parcurilor industriale din Maramureș au fost date spre gestiune/administrare firmei Parcuri Industriale Maramureș SA, înființată special pentru acest deziderat.

 

Aceste parcuri industriale sunt de dimensiuni relativ reduse, fiind dedicate în principal companiilor locale, obiectivul principal al proiectului de creare a lanțului de parcuri industriale de specializare inteligentă în Maramureș fiind de dezvoltare a mediului de afaceri local. Fiind dotate cu toate utilitățile și infrastructura aferentă (acestea fiind realizate de Consiliul Județean Maramureș și ADR Nord-Vest, în proporții egale), viitorii investitori vor trebui să își edifice halele pe cont propriu (conform proiectelor aprobate), însă primind în acest sens din partea ADR Nord-Vest granturi semnificative, cuprinse între 200.000 de euro şi 2,5 milioane euro (investitorul trebuie să aibă o contribuție de minimum 30%).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here