RELOCARE STRATEGICĂ – Miliardarul Natuzzi mută producția de mobilier din Italia și China la fabrica Italsofa din Baia Mare

0
2483

DECIZIE. În acest moment, în Grupul Natuzzi, cel mai mare producător de mobilă din Italia, este în desfășurare o reorganizare strategică a producției, care vizează, în principal, fabrica din Baia Mare.

 

În vara acestui an, Natuzzi a vândut pachetul majoritar de acțiuni ale subsidiarei din China (firmei Kuka Home, pentru 65 de milioane de euro) – din cauza modificărilor legislative impuse de Donald Trump, conform cărora taxele vamale au crescut semnificativ pentru produsele din China. În acest context, s-a decis ca o parte a comenzilor care se executau în China pentru piața din SUA să se mute în fabrica din Baia Mare, iar cealaltă parte ar urma să fie preluate de subsidiara din Vietnam.

 

Numai că tot în Baia Mare, s-a luat decizia (cu ceva timp în urmă) să se mute și producția de mobilier Natuzzi Editions destinată pieței europene și realizată până acum în Italia (pentru maximizarea profitului prin mâna de lucru mult mai ieftină).

 

În consecință, din cauza spațiului limitat de producție în fabrica din Baia Mare (“are 93.000 metri pătrați și lucrează acum la capacitate maximă”, conform lui Pasquale Natuzzi,- foto mic stânga – CEO al holdingului), o parte din ceea ce produce acum Italsofa Baia Mare, respectiv mobilierul nebranduit (și mai ieftin), se va reloca în Belarus, în noua fabrică pe care o construiește grupul italian (mai ales pe considerent că în Belarus costurile sunt mai mici decât în România).

 

Însă Italsofa România va produce în Baia Mare mobilier Natuzzi Editions destinat pieței din SUA doar temporar (din cauza costurilor mari de transport), până la inaugurarea fabricii din Mexic, unde se va reloca producția destinată pieței americane. Conducerea holdingului va păstra în Itasofa Baia Mare producția mobilierului Natuzzi Editions destinat pieței europene.

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here