OFICIAL – Secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, declarată focar de COVID-19

0
1241

DECIZIE. În urma confirmării a cinci cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 din secția ATI  a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la cel mai mare spital din județul Maramureș, a precizat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

 

Secția clinică ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) este considerată “inima” unui spital – fără această secție nu se poate desfășura nicio activitate medicală de mare anvergură, în special în cazurile de o complexitate ridicată.

 

În acest moment, se efectuează ancheta epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat, dar și a pacienților. Decizia se suprapune peste vizita anunțată în Maramureș a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în contextul în care astăzi incidența cazurilor active pe întreg județul a ajuns la 3,34 de cazuri active / 1.000 de locuitori, Maramureșul fiind printre cele 13 județe din țară unde s-a depășit pragul de alertă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here