INVESTIȚIE – Spitalul TBC din Baia Mare va fi extins cu o clădire nouă cu 4 etaje, printr-o finanțare de 3 milioane de euro

0
1806

ÎN LICITAȚIE. Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” (fost TBC), situat pe strada Dr. Victor Babeş nr. 34 din Baia Mare, va fi extins prin construirea unei noi clădiri cu 4 etaje, în suprafață de totală de 1.408 mp, care va servi ca ambulatoriu.

 

Contractul pentru proiectarea și execuția noului corp de clădire a fost introdus în licitație publică la finalul anului trecut, iar valoarea totală a investiției este estimată la peste 14,7 milioane de lei (exact: 14.709.020,75 lei, sumă care conține TVA și care este echivalentă cu circa 3 milioane de euro).

 

Fostul Spital TBC din Baia Mare a fost edificat în 1965 și acum are circa 300 de angajați (dintre care 34 de medici și personal sanitar superior, 135 de angajați ca personal sanitar mediu, 68 de angajați ca personal sanitar auxiliar și 62 de comitetul director, angajați TESA, muncitori și pază).

Practic, investiţia prevede extinderea clădirii C1 cu un întreg corp de clădire în care va fi organizat ambulatoriu pentru copii şi adulţi și care va face legătura cu ambulatoriul existent (creat în anul 2008, cu 6 cabinete medicale – 3 de pneumologie adulți și câte unul de pneumologie copii, chirurgie toracică și medicină internă) pentru eficientizarea fluxurilor sanitare și asigurarea circuitelor separate pentru pacienții adulți și copii.

 

Ofertele se pot depune până în 7 februarie 2022, iar contractul, care are o durată de 2 ani și 2 luni va fi atribuit pe criteriul “Cel mai bun raport calitate – preț” (unde prețul are o pondere în decizie de 85%, experiența arhitectului 10%, iar experiența proiectantului instalațiilor tehnico-sanitare 5%). Cea mai mare parte a finanțării provine din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR 2014-2020).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here