DECIZII TEMPORARE – Blue Air sistează zborurile de pe Aeroportul Maramureș, iar Tarom reduce frecvența acestora la jumătate

1
903

ZBORURI BAIA MARE – BUCUREȘTI. Companiile aeriene Blue Air și Tarom au decis sistarea, respectiv reducerea la jumătate a zborurilor spre și de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Deciziile sunt temporare, susțin surse 2mnews informate și implicate, și au ca argumente reducerea cererilor.

 

Astfel, compania Blue Air, care opera două curse regulate pe săptămână de pe Aeroportul Internațional Maramureș, a decis să suspende zborurile, începând cu cursa care era programată în 10 noiembrie. Ultima cursă care va fi efectuată este cea de duminică, 8 noiembrie. Decizia este luată, deocamdată, până în 18 decembrie 2020, și este ciudată, cel puțin în contextul în care în 3 noiembrie Blue Air anunța o campanie de reduceri cu 30% a prețului călătoriilor dus-întors pe ruta Baia Mare – București și retur.

 

Și compania națională Tarom a decis ca din 11 noiembrie să reducă cursele regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș de la o ritmicitate de 4/săptămână la două/săptămână. În cazul companiei Tarom, decizia este valabilă, deocamdată, până la sfârșitul lunii noiembrie.

 

Ambele companii au decis reducerea frecvenței, sau sistarea temporară a zborurilor de pe mai multe aeroporturi din țară și au luat și alte decizii (de exemplu, concedieri) menite să reducă costurile în această perioadă. Practic, din 11 noiembrie, cel puțin până la sfârșitul lunii noiembrie, singurele curse regulate rămân cele spre București operate de Tarom, cu decolare spre București în zilele de luni (la ora 15.20) și vineri (la ora 18.50) – este așa-numita “cursă a parlamentarilor”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here