S-A TERMINAT – Decizie definitivă: fostul viceprimar de Baia Mare Vida Noémi Erika nu mai poate fi nici consilier local

1
1791
Noémi Vida

DECIZIE DEFINITIVĂ. Sarabanda administrativă din jurul fostului viceprimar al municipiului Baia Mare Vida Noémi Erika (liderul UDMR Baia Mare) s-a încheiat. După ce mandatul său de consilier local a fost invalidat de magistrații Judecătoriei Baia Mare, Vida a contestat decizia prin apel, acesta fiind judecat de Secția I Civilă a Tribunalului Maramureș, o sentință în acest sens fiind emisă miercuri, 4 noiembrie 2020.

 

Apelul formulat de Vida împotriva sentinței din 16 octombrie a Judecătoriei Baia Mare a fost respins de instanța superioară, ca nefondat. Decizia este definitivă și o lasă pe lidera UDMR Baia Mare în afara forului deliberativ al municipiului reședință de județ pentru următorii 4 ani.

 

Conform deciziei ANI, Vida are interdicție de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani de la încetarea mandatului (adică până în anul 2023). Ea a rămas în funcția de viceprimar și consilier local și după decizia definitivă a instanței (din mai 2019), care îi interzicea acest lucru, pentru că majoritatea aleșilor băimăreni, controlați de primarul Cătălin Cherecheș, și prefectul județului (pe atunci pesedistul Vasile Moldovan, acum primar în municipiul Sighetu Marmației) nu au respectat legile țării – în contrapartidă, Vida a oferit suportul UDMR în alegerile din 27 septembrie Alianței Cherecheș & PSD.

 

Interdicția ANI în privința lui Vida se referă la faptul că aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în mandatul 2008-2012, întrucât nu a renunţat la contractele încheiate anterior validării mandatului de consilier local, între Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, respectiv Primăria Municipiului Baia Mare, şi Opus Media SRL (firmă în cadrul căreia Vida deţinea funcţia de administrator şi calitatea de asociat).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here