OFICIAL – Paramedicii SMURD din Maramureș rămân la ISU pe termen nelimitat: anul trecut, o decizie similară limita preluarea personalului la un an

0
618

DECIZIE. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat ordinul privind suplimentarea cu 338 de posturi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi la structurile subordonate din judeţele Maramureş, Arad, Hunedoara, Sibiu şi Mureş.

 

Posturile vor fi ocupate prin preluarea personalului cu pregătire paramedicală (SMURD) de la administraţiile locale din cele cinci judeţe, care până acum erau finanțate din bugetele publice ale comunităților locale (de primării). În 2019, Parlamentul a aprobat decizia preluării personalul paramedical SMURD de ISU însă doar pentru un an. Acum, decizia este pe termen nelimitat. Personalul va fi preluat de unităţile teritoriale ale IGSU “după data de 15 decembrie 2020”.

 

Conform argumentației oficiale, măsura “are scopul de a creşte calitatea serviciilor şi intervenţiilor derulate de personalul specializat, în folosul comunităţilor”. În fapt, decizia a fost generată de faptul că autoritățile publice locale din cele cinci județe au semnalat că nu mai au bani să plătească pentru funcționarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

 

Așa că, la nivel guvernamental s-a luat decizia ca echipajele de intervenţie (SMURD, cu personalul angajat cu pregătire paramedicală, specializat în acordarea primului ajutor calificat) să fie preluate de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

 

În județul Maramureș, prin această măsură se va asigura funcţionalitatea ambulanţelor precum şi continuitatea activităţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele respective, fără a fi necesar ca personalul să desfăşoare cursuri de pregătire iniţială (aceasta este “o condiţie esenţială în cazul încadrării unor persoane fără experienţă”, a precizat conducerea Ministerului de Interne).

 

Andrada VLAS



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here