NU ȘTIU CUM S-O DREAGĂ – Primăria Baia Mare continuă bâlbele în concursul pentru postul de director al Minaur: după ce au încălcat legea la proba scrisă, au majorat notele și apoi au… suspendat-o pentru 15 zile

4
998
Ioan Doru Dăncuș

CONCURSUL PENTRU DIRECTOR LA MINAUR. Demonstrație incredibilă de incompetență la Primăria Baia Mare în interimatul viceprimarului pesedist Ioan Doru Dăcuș, autoproclamat locotenent al fostului primar corupt Cătălin Cherecheș. După ce comisia pe care Dăncuș a girat-o pentru a decide viitorul director al clubului sportiv Minaur a încălcat legea nerespectând bibliografia de concurs (au pus o întrebare din afara bibliografiei) și a încercat să scape de contestațiile concurenților majorându-le notele cu punctajul maxim aferent întrebării respective (o recunoaștere a gafei greu de explicat la un asemenea nivel), la numai o zi a anunțat… suspendarea probei scrise pe o durată de 15 zile lucrătoare.

 

Nu se știe încă dacă proba scrisă va fi reluată (nici când se va întâmpla miracolul), doar că decizia de suspendare a probei derulate în 4 aprilie a fost luată în urma unei Dispoziții (nr. 353/2024). Nu se știe identitatea celui care a dat respectiva dispoziției, pentru că Primăria Baia Mare cea lipsită de transparență și comunicare coerentă nu a comunicat, sugerând că aceasta ar fi o dispoziție de primar (interimar, în cazul Băii Mari).

 

Vă reamintim că la concursul pentru ocuparea funcției (vacantă) de director al Clubului Sportiv Minaur Baia Mare s-au înscris trei persoane: handbalistul Alexandru Iuliu Csepreghi (care administrează academia de handbal care-i poartă numele), Radu Miclăuș (fost manager general al Corona Brașov) și Daniel Kotecz (team manager al echipei feminine de handbal CS Minaur). Ultimii doi au trecut proba dosarului și au intrat la proba scrisă, unde s-a întâmplat să primească o întrebare din afara bibliografiei stabilită tocmai de organizatorul concursului.

 

Proba scrisă a fost contestată de ambii concurenți care au susținut-o, contestațiile fiind inițial soluționate prin majorarea punctajului obținut cu punctajul aferent respectivei întrebări (o rezolvare arbitrară, fără bază legală), iar apoi prin… suspendarea acestei probe a concursului pe o perioadă determinată. Vedem ce se întâmplă după 15 zile lucrătoare. Peste 15 zile lucrătoare se face 1 Mai, ziua declanșării unei vacanțe bugetare de 5 zile. În contextul în care comisia de examinare și-a acordat răgaz 3 săptămâni și jumătate, poate-poate găsesc vreo soluționare legală a erorii comise. Deocamdată bâjbâie… Detalii despre speță aveți AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Cum era de așteptat, au anulat concursul. De fapt acesta a fost scopul din start, cei care ne-am prezentat nefiind pe placul „stimabililor”. Dar au au făcut-o în cel mai jalnic mod posibil, toți cei implicați, în frunte cu primarul, fiind de o incompetenta crasă.

  2. ATENTIE !!! ATENTIE !!! Baia Mare. Peste 7 saptamani ca sa avem transparenta si corectitudine in activitatea primariei NU MAI VOTATI locotenenti cerechesieni, NU MAI VOTATI papagali penali si flamanzi, NU MAI VOTATI inepti si analfabeti functionali. In acest fel vom avea ocazia sa recuperam si sa ajungem cel putin Satu Mare ca viziune si investitii. Locotenentul capsuna mucegaita are interese si obligatii fata ce camarila sponsorilor electorali. Deci postul de JUPAN la Minaur trebuie pastrat pentru sponsorii electorali indicati de „zeul” ZETEA ca recompensa. Ce nu intelegeti ?????? 80% din posturile „caldute si grasute” din primarie au fost dobandite prin „jucarea piesei de teatru numit concurs” tocmai de rubedeniile, amantele, pupincuristii si aservitii camarilei, ATENTIE !!! ATENTIE !!! BAIMARENI unde puneti stampila si pe cine votati. AVETI o ocazie uriasa sa scapati de aceasta increngatura MAFIOTA cuibarita in urbea noastra sub protectia si obladuirea unui doctor in economia devalizarii si a furtului care a devenit cetatean de onoare a pensionului de baieti RAHOVA. Este momentul in care aveti ocazia sa nu mai faceti figuratie in filmului CAMORA de Baia Mare. ATENTIE !!! ATENTIE !!!

  3. …pe principiul : na-ti-o frântă…ca ti-am dres- o.
    O vor da de gard ca deobicei si vor organiza , pe repede innainte un concurs cu dedicatie …ca dealtfel postul respectiv.
    Ce mama zmeului mai speram.?
    AU inlocuit o interimara …care a aparut de nicaeri – de pe la o firma de camatari cu firma, parca,- in virtutea faptului ca ,camatarul sef ( cel care conduce institutia non bancara de dat bani cu dobanzi exorbitante ) era sponsor , dar care are meritul ca a rezistat in schema…atatia ani, si ca s-a multumit cu interimatul (post caldut , bine remunerat, deplasari, si cilhane decontate, masina de serviciu , imagine media, pozitie in societate , contacte profesionale in lumea sportului, si alte avantaje…) pe motivul ca era interimara …si ea si pozitia si aceasta situatie trebuia remediata imediat in si spre realizarea performantelor sportive si mai ales oprirea dezmatului financiar de la club. Asa ziceau …!
    Si ce fac…cei care au zis(DOREL & CO ) ,,asa nu se mai poate,, -Jos laba sau Bala? ca nu sunt sigur … de pe MINAUR ..e emblema orasului, istoria noastra sportiva etc etc …,, Gata …nu se mai poate cu COTEȚ la vilă(a se citi CLUB cu staif)
    O scalda si o lalalie,…ala BALA portocala , iesi afra TU! au iesit doi …cu dosare beton..ca unul a picat la trierea dosarelor, …ba e concurs , ba nu e, ba e supsendat…ba marim notele ca am incurcat intrebarile de la postul de jurist cu cel de manager….Unn concurs organizat de tot ,,cotețul,,
    (am auzit eu bine-citind presa – ca s-ar vrea numirea unui ginere de patron de local,dubios personaj cu mustața pe oala, sforar politic si nu numai…???) Hait!
    Dancus…zero. Trepadusul face ce a invatat prin reflex repetativ( maimuta ) de la anteproptitul de la RAHOVA.
    Nimic nou, nimic personal…se duce pe santiere si da din maini ca un dezmembrat ( ati vazut fata lui Zoicas -constructorul , cand da indicatii Dorel Dancus muncitorilor ? …zici ca tocmai a gustat dintr-un vin acrit).
    Sau instanteneul video, cand i-a certat pe poltistii locali pt somnolenta lor si inactivitate…unde a prestat un discurs ( cu suflul aproape taiat de emotia de a a vorbi in fata unor identitati umane, care din priviri sinatitudine , il ironizau malitios) de doi bani, netransmitand nimic concret si eligibil.LIimbaj de lemn si lozincar .
    Ce astepti de la vesnicul executant…intiativa, claritate in actiuni si idei, ?Vezi de treaba!
    El , DOREL, nu a fost invatat sa gandeasca…O faceau altii , el executa…
    Poate , nici nu e capabil (avem deja mostre, al actiunilor lui ) sa gandeasca…sa elaboreze…de la cap la coada un proiect.
    Asa ca, astept cu interes desfasurarea acestui demers, de a organiza si desemna in baza concursului un manager competent la MInaur.
    Hai sa nu am dreptate si sa ma contrazica ,,DOREL,, printr-o actiune legala, consecventa, concisa si pe subiect.E prima lui actiune de la zero..gandita si sper eu rezolvata in mod ex em plar ! …altfel …stii intrebarea din reclama…,,DORELE! Probleme??

  4. Funcția mea la Corona Brașov a fost Director, la fel ca și postul pentru care m-am înscris la Minaur. Manager general a fost „inventat” după plecarea mea pentru ca cineva sa fie numit pe acel post, fără concurs, avind contract de activitate sportiva și sa poată fi plătit cu 5000 euro net /luna. Pentru postul de director se da concurs și salariul este plafonat prin lege la aproximativ 7000 lei net/luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here