UPDATE – NU SCRIEM ÎN ZADAR – În urma articolului 2mnews privind concursul de angajare trucat de la Aeroportul Maramureș, DNA a deschis dosar de cercetare penală

7
3297

CONCURS TRUCAT – DOSAR PENAL. În urma articolului publicat de 2mnews privind concursul trucat de la Aeroportul Internațional Maramureș, în care câștigătorul postului de referent marketing, pila directorului general Ioana Daniela Stamatoiu, Daniel Alexandru Peter (soțul directorului de audit de la firma de auditare financiară a lui Stamatoiu), a copiat răpunsurile de pe telefonul mobil în văzul tuturor (candidați și membri ai comisiei de examinare), procurorii DNA Maramureș au demarat un dosar de cercetare penală și marți seara, au pus în aplicare un mandat de percheziție la instituție, procedură în urma căruia au ridicat mai multe documente/înscrisuri ce pot servi ca mijloc de probă în dosar.

 

Informația privind punerea în aplicare a mandatului de percheziție a fost făcută publică prima dată de jurnalistul Vasile Dale, fiind confirmată pentru 2mnews de surse informate & implicate. Despre speța publicată de 2mnews luni, 18 noiembrie 2023, aveți detalii AICI.

 

UPDATE. Cei de la DNA au ajuns la Aeroportul Internațional Maramureș după ora 12.30 și au finalizat percheziția, în urma căreia au ridicat, pe lângă documente care vizau concursurile precizate în articolul 2mnews (cele privind posturile de referent marketing și de controlor financiar de gestiune) și telefoanele celor doi desemnați câștigători. Acțiunea a fost încheiată în jurul orei 18.30. Directorul general Stamatoiu a părăsit aeroportul pe o altă ieșire decât cea principală, pentru a evita declarațiile în fața presei. Cel mai probabil, în cadrul anchetei vor fi audiați și candidații respinși și membrii comisiei de examinare de la cele două concursuri (mare parte dintre aceștia – TOȚI cei consultați de 2mnews – au confirmat informațiile prezentate în publicația noastră, declarațiile lor atestând fără tăgadă trucarea rezultatelor concursurilor de angajare).

 

* Foto mare: @DNA

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. Poate e frumos de adus aminte cititorilor dumneavoastra si de frauda facuta de acualul primar Doru Dancus prin firma Art Tradition pe care a dus-o in faliment. La sumele de bani datorate bancilor , bugetului de stat, partenerilor de afaceri etc. Acesta e gospodarul care se ocupa de un oras ?. Va rog sa luati documetele eliberate de persoana care sa ocupat de insolventa / faliment si sa il publicati. Din actele respective veti intelege cate firme si destine a distrus . Sper din suflet sa aiba parte doar de medicamente pentru ce a facut

  2. ce frumos ar fi ca DNA sa intervina in cazul tuturor concursurilor trucate – adica toata lumea stie ca daca vrei un post in spital(chiar si de femeie de serviciu) trebuie sa ai pile la consiliul judetean, si asta nu e de acuma, e de cand lumea, toata lumea stie, doar organele nu … ca in cazul lui Chereches, toata lumea stie ca lua mita pentru a da autorizatii sa se faca blocuri peste tot, toata lumea stie ca priza, toata lumea stie ca lua mita pentru orice contract dintre primarie si firmele private, doar autoritatilor competente le-a luat 10 ani sa faca ceva – si atunci nu ai cum sa nu iti pui semne de intrebare … in toate institutiile publice se fac angajari doar pe pile si din pacate asa am ajuns la servicii mediocre, atat in spitale cat si in celelalte institutii – si am impresia ca deja si DNA si parchetele sunt prea politizate ca sa mai faca ceva concret….

  3. Nu-i mult dar e un început. Normal ar fi să vină presa să scrie după ce deschide DNA dosarele, nu invers. Și apoi finalitatea! Că dosarele se deschid cu nemiluita însă apoi se adună praful pe ele până când se prescriu faptele. Normal că nu toate vor ajunge în instanță dar cel puțin unele dintre ele ar trebui. Alea grele cu furăciuni serioase, nu toate găinăriile. N-ai cum să prinzi toți tâlharii (resursele-s limitate și la DNA) dar măcar pe ăia nesătuii și de neoprit, trebuie prinși, dovediți și dați exemplu.

  4. scrieti si despre cum s-au ocupa restul posturilor de sef in CJ
    scrieti se despre cum actualul presedinte face doar ce vrea
    scrieti si despre cum doar oamenii lui conteaza

    • Da . DNA ar trebui sa mearga pe fir , in sus ,spre partea de sus , a conducerii PNL MM si BM , sa afle , la propriu, a cui sunt aceste recomandari pentru aceste posturi . Poate da de nume , ka ordinea zilei , precum Calin Bota , senatorul Niculescu Tagarlas , Romeo Crisan si altii. Domnii astia au plasat diverse puicute in diverse posturi , in anii de cand sunt mari scule prin parlament si alte scule prin Consiliul Local BM . Poate se mai afla si cum se fac angajari in Spitalul Judetean ( pe modelul Spitalului Judetean Botosani – adica pe zeci de mii de euro dati cui trebuie ) . Poate il cauta de oua si pe domnul Oros . Dar toate astea se stiu de orice baimarean descuiat la cap , de ani de zile . Este mai mult decat suspect cum de DNA MM , nu cunoaste aceste lucruri . Ah , apropo , la anu , in 2024 , sa nu uitati sa mergeti la vot si sa-i votati , pe numitii de mai sus . Sa-si multiplice averea in 4 ani .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here