COMERȚ SANCȚIONAT – Practică comercială înşelătoare la Carrefour Baia Mare

0
536

FAPT. Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut public raportul controlului efectuat în 24 octombrie 2019 în 14 magazine din reţeaua Carrefour aparţinând retailerului francez, printre care și Carrefour Baia Mare. Conform ANPC, la Carrefour Baia Mare a fost descoperită o practică comercială înşelătoare, prin menţionarea ca ingredient a maionezei pentru fabricarea unor preparate culinare (ca exemplu a fost oferit salata de boeuf).

 

În urma controlului celor 14 magazine Carrefour, pentru abaterile constatate, comisarii de la Protecția Consumatorului au aplicat 35 de amenzi în valoare totală de 301.000 lei şi trei avertismente, propunând și închiderea temporară, pe o perioadă de până la 6 luni, a două magazine din reţeaua Carrefour.

 

De asemenea, comisarii ANPC au dispus retragerea temporară de la comercializare a 209 kilograme de produse alimentare, retragerea definitivă de la comercializare a 1.423 kg produse alimentare şi oprirea temporară a prestării serviciilor din raionul gastronomie pentru două magazine.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here