ÎNTÂLNIRE BILATERALĂ – Reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, vizită de lucru în Maramureș

0
362

COOPERARE. Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan s-a întâlnit cu o delegație de reprezentanți de nivel guvernamental din cadrul Guvernului Republicii Moldova, aflați în vizită de lucru în Maramureș. La întâlnirea bilaterală au participat Diana Chiriac, consilier pe domeniul administrație al primului ministrul al Republicii Moldova, Dorin Recean, și Andrei Strah, secretar general adjunct al Guvernului Republicii Moldova.

 

În cadrul întâlnirii cei doi înalți demnitari de stat au prezentat președintelui Consiliului Județean o serie de planuri menite să consolideze relațiile dintre Republica Moldova și Județul Maramureș în contextul deschiderii negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană.

 

Președintele Consiliului Județean a reiterat susținerea cu expertiză în ceea ce privește accesarea fondurilor europene acordată tuturor reprezentanților raionali care au vizitat Maramureș, dar și activitățile numeroase derulate cu raioanele înfrățite Hîncești, Strășeni și Ungheni. Totodată, a menționat și acceptarea scrisorilor de intenție pentru cooperare ale altor trei raioane Nisporeni, Ștefan-Vodă și Anenii Noi.

 

Ulterior întâlnirii bilaterale, președintele Consiliului Județean Maramureș s-a întâlnit în Sala „Bogdan Vodă” cu șefii de oficii teritoriale din Republica Moldova, omologi ai prefecților din România alături de deputata Larisa Voloh, șefa Comisiei de Administrație Publică din Parlamentul Republicii Moldova, și Vladislav Sîrbu, șef adjunct al Direcției Administrație Publică din Cancelaria de Stat.

 

Reprezentanții moldoveni s-au arătat interesați de realizarea unui transfer de expertiză din Maramureș înspre raioanele din Republica Moldova în ceea ce privește gestionarea fondurilor europene, cât și de proiectele majore ce au fost conturate și depuse recent de Consiliul Județean.

 

Cele două părți au convenit să aibă întâlniri viitoare, una dintre ele fiind și contextul oferit de activitățile Euroregiunii Siret-Prut-Nistru – regiune europeană de colaborare transfrontalieră.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here