NU FAC FAȚĂ NICI ÎN LIGA A II-A – Fotbal Feminin Baia Mare pierde la scor și al doilea meci din Liga a II-a, cu nou-promovata FC Argeș

1
277

LIGA II – FOTBAL FEMININ. Sâmbătă, 16 septembrie 2023, pe terenul Bazei sportive Viitorul Argeș din satul Albota (jud. Argeș), în meci contând pentru etapa a 2-a a Ligii a II-a la fotbal feminin, ACS Campionii Fotbal Club Argeş a câștigat, cu 5-0 (2-0), partida cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Maria Alexandra Vălușescu din București, a fost debutul în Liga a II-a a nou-promovatei Campionii FC Argeș, care în prima etapă nu au jucat, meciul cu ACS Olimpic Star Cluj fiind anulat de FRF.

 

O confruntare între o nou-promovată (Argeș, o echipă de eleve – LPS Viitorul Pitești -, unele provenind din centrele de plasament din județ, cu o medie de vârstă de 16 ani) și o retrogradată financiar (Baia Mare) pe un teren sintetic construit lângă o cultură agricolă, împrejmuit de un gard prea puțin înalt pentru a concura cu imprecizia sportivelor, implicit, câțiva localnici s-au transformat în copii de mingi, pentru a readuce în teren mingile rătăcite pe tăpșan.

 

Gazdele au deschis scorul prin Andreea Matei în min. 27, șut din 4 metri după o bâlbă a apărării băimărencelor. În min. 41, argeșencele se distanțează la două goluri după un șut de la 17 metri, din poziție centrală, Natașa Diaconu trâgând fără preluare, cu boltă, lângă bară, în stânga portarului băimărencelor, Florina Cosma.

 

În repriza a doua, argeșencele reușesc golul de forfait, Amira Borțoi marchează în min. 57, după o nouă greșeală în apărarea băimărencelor, iar în min. 75, Elisa Pîrvu, fostă fundaș dreapta până la acest meci, reconvertită în mijlocaș, duce scorul la 4-0 după un șut cu efect de la 16 metri lateral dreapta.

 

În min. 82 asistăm la un nou gol de „Cascadorii râsului”, Ariana Marin, căpitanul argeșencelor, șutează din lovitură liberă de la 20 de metri, zidul băimărean este doar din două jucătoare și, mai mult, este poziționat greșit (aproape în afara spațiului porții), mingea e trasă cu boltă, plasat, dar slab, pe colțul stâng și trece pe sub portarul băimărencelor, Amelia Dumitraș (care abia intrase pe teren, după schimbarea lui Cosma): 5-0. Din fericire, e aproape final de meci, deci suferința băimărencelor e curmată. Scor final: 5-0.

 

ACS Campionii Fotbal Club Argeş – ACS Fotbal Feminin Baia Mare: 5-0 (2-0), au marcat Andreea Matei (min. 27), Natașa Diaconu (min. 41), Amira Borțoi (min. 57), Elisa Pîrvu (min. 75), Ariana Marin (min. 82).

 

În etapa următoare, Fotbal Feminin Baia Mare joacă pe teren propriu, în 1 octombrie, cu ACS Olimpic Star Cluj.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here