DEVOALARE – Deputatul Brian Cristian, despre proiectele de lege pentru susținerea sportului pe care le va depune în actuala sesiune parlamentară

0
90

LEGI PENTRU SUSȚINEREA SPORTULUI. În această săptămână, Comisia pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților a avut-o invitată pe Elisabeta Lipa, președintă la Agenția Națională pentru Sport pentru un dialog privind provocările financiare cu care se confruntă Agenția, dar și sportul românesc în general.

 

„USR a depus în vară un pachet de legi pentru sponsorizarea și finanțarea sportului, dar Guvernul nu le susține. În plus vor să taxeze acest domeniu și mai mult prin creșterea TVA-ului la 19%.În schimb, doamna Lipă a fost foarte receptivă și ne-a asigurat de o colaborare onestă și suport pentru viitoarele inițiative.

 

Pe lângă legile pentru sport pe care l-am trecut până acuma, în această sesiune parlamentară voi mai depune câteva proiecte cu privire la:

 

– Bazele sportive (să fie construite la standarde adecvate);

– Obținerea Certificatului de Identitate Sportivă CIS online și alte aspecte privind digitalizarea instituției;

– Impozitarea pariurilor sportive și redirecționarea banilor spre sport;

– Scutirea de taxe rutiere pentru competiții sportive;

– Reguli privind transferul sportivilor minori;

– Obligativitatea instituțiilor statului de a facilita participarea sportivilor calificați la competiții internaționale;

– Proces mai facil de a înființa cluburi sportive.”, a precizat deputatul maramureșean Brian Cristian, membru al Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților.

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here