ALTĂ VICTORIE CU (H)UMOR – O nouă victorie devastatoare a campioanei Știința Baia Mare, la Gura Humorului: le-a marcat victimelor… 13 eseuri

3
769

LIGA I – RUGBY. Sâmbătă, 16 septembrie 2023, pe Stadionul Tineretului din Gura Humorului, în meci contând pentru etapa a 5-a a Fazei a II-a a Ligii I la rugby, RC Bârlad a pierdut categoric, cu 9-83 (6-47), partida cu CSM Știința Baia Mare. Meciul a avut o desfășurare previzibilă, fiind dominat total de campioana en-titre, echipa băimăreană reușind în acest meci să le înscrie adversarilor 13 eseuri.

 

Antrenorul Paul Rusu (care substituie lipsa principalului Eugen Apjok, antrenor și al echipei naționale) a început partida cu următorul 15: James Scott, Levani Papidze, Revazi Dugladze, Robert Hîncu, Mate Dardulidze, Mihai Dico, Andrei Schutz, Alexandru Alexe (cpt.), Vlăduț Bocăneț, Luca Nichitean, Darin Onț, Anelka Barends, Sione Fakaosilea, Adrian Apostol, Kefentse Mahlo. Greutatea celor două grămezi: 855 (Bârlad) vs. 822 kg (Baia Mare).

 

Știința a venit la Gura Humorului la mai bine de un an de la nefericita amintire pentru gazde, care în precedenta partidă, în 11 iunie 2022, în ultimul meci din sezonul regular, au fost învinse cu 0-114 (campioana a marcat atunci 17 eseuri). Meciul de astăzi avea o singură dilemă: dacă băimărenii reușesc din nou peste 100 de puncte sau nu.

 

N-au reușit să marcheze 100 de puncte, din 3 motive: 1) pentru că n-avea sens; 2) pentru că-n repriza a doua au mai oprit motoarele; 3) pentru că și-au făcut baremul de 5 puncte/meci, câștigând punctul bonus ofensiv încă din prima repriză. Însă chiar și așa, au reușit să marcheze 13 eseuri (9 dintre acestea au fost transformate). Scor final: 9-83 (6-47).

 

Pentru campioana Știința Baia Mare au punctat: Kefentse Mahlo (4 eseuri), Sione Fakaosilea (2 eseuri și o transformare), Alexandru Harasim (2 eseuri și o transformare), Andrei Schutz (2 eseuri), Darin Onț (1 eseu), Adrian Apostol (1 eseu), Robert Hîncu (1 eseu), Alexandru Țiglă (o transformare), Luca Nichitean (6 transformări).

 

În etapa următoare (a 6-a), prima a returului Fazei a II-a, Știința Baia Mare, care domină Grupa A, stă, urmând să dispute viitorul meci la 30 septembrie 2023, în deplasare, cu CS Politehnica Iași.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Să înveți nu e rușine, dar scorul e rușinos. Diferența de valoare între Știința și celelalte echipe din grupă e imensă (vezi scorurile). Greșeala nu e a echipelor care vor să învețe, ci al FRR care le obligă să se confrunte într-o ligă total dezechilibrată în care contează doar 4: Baia Mare, Timișoara, Steaua și Dinamo. Cu învățatul se pot face amicale, să progreseze și echipele mici, dar când joci în Liga Națională ai pretenții. Pe cei de la Gura Humorului îi bat și juniorii de la Baia Mare, sincer. Se întâmplă în campionatul nostru ce se întâmplă la Cupa Mondială cu România. Nu contează deloc. Încasează scoruri fluviu, record. E rușinos. Chiar dacă vrem să învățăm și noi. Bine ar fi ca la Cupa Mondială să joace cei care au învățat. Ceilalți, după ce învață. Așa e rânduiala firească.

  2. Domnule Tudoran…țin sa va reamintesc ca aici nu este fotbal…deci nu e vorba de umor sau alte ideei preluate din alte sporturi …cinste celor din Gura Humorului pentru evoluție…ei învață și nu lasă capul jos … Rugby este despre respect si prietenie nu despre ‘care i mai smecher’… cinste ambelor formații

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here