AU ÎNCERCAT, DAR N-AU PUTUT – Explorări, învinsă la Baia Mare de liderul Ligii I, după aproape două ore de joc efectiv

0
127

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Duminică, 19 noiembrie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 6-a a Ligii I (Divzia A1) de volei masculin, CS Știința Explorări Baia Mare a pierdut, cu 1-3 (25-21, 17-25, 17-25, 16-25), partida cu CSM Corona Brașov. Meciul, arbitrat de cuplul Paul Szabo-Alexi din Oradea (principal) și Mircea Rus din Cluj-Napoca (secund), a opus echipele situate înaintea etapei pe locurile 10 (Explorări) și 1 (Corona).

 

Misiunea băimărenilor, chiar dacă au jucat pe terenul propriu, era una aproape imposibilă, nu doar din cauza formei deosebite a echipei brașovene (antrenată de fostul mare jucător Laurențiu Lică), care reprezintă surpriza campionatului, ci și a accidentării cubanezului Ramirez Pita, principalul tragător al gazdelor. Totuși, Explorări a reușit să-și adjudece primul set, în care au revenit fantastic după ce oaspeții s-au distanțat la 6 puncte (7-13, 9-15, 12-18). 30 de minute de joc efectiv și o remontada a băimărenilor (cu David, Cheagă, Santos și Bălăi încercând să suplinească absența lui Ramirez Pita), au adus primul set câștigat suprinzător în fața oaspeților: 25-21.

 

Scânteia nu a aprins însă claia, Corona revenind în joc după un set 2 încheiat tot în 30 de minute, în care băimărenii au reușit să mențină egalitatea doar în prima treime: 17-25. Setul 3 a fost controlat categoric și de la un capăt la altul de brașoveni, care s-au impus în 23 de minute cu același scor: 17-25. Setul 4 s-a dovedit a fi și ultimul (o nouă șansă irosită de băimăreni pentru a câștiga măcar 1 punct din partidă), cel mai scurt (22 de minute) și cel mai categoric: 16-25.

 

Corona s-a impus la toți parametri tehnici semnificativi, însă dominant a fost blocajul brașovenilor, net superior. Iată o statistică edificatoare (Explorări vs. Corona): atacuri decisive 47-49, ași (puncte direct din serviciu) 2-3, blocaje decisive 5-16, puncte pe greșeala adversarului 21-28.

 

Pentru Explorări au punctat David (13 puncte), Cheagă și Santos (câte 10 puncte), Bălăi (9 puncte), Breban (7 puncte), Crișan (3 puncte), Catrina și Wojtylla (câte 1 punct). De la învingători s-au remarcat Colito (18 puncte), Gommans și Dos Santos (câte 12 puncte), Lupu (11 puncte) și Magdaș (8 puncte).

 

În urma înfrângerii, băimărenii rămân pe locul 10 și în etapa următoare joacă în deplasare cu CSU Universitatea de Vest Timișoara, echipă clasată pe locul 12 (ultimul), cu 0 puncte și 0 seturi câștigate în cele 6 meciuri. Firesc ar fi să putem consemna și a doua victorie a echipei Explorări.

 

* Foto: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here