VICTORIE CLARĂ – Știința Baia Mare/Romanian Wolves a câștigat și cel de-al treilea meci din grupele Rugby Europe Super Cup și s-a calificat în semifinale

0
160

RUGBY EUROPE SUPER CUP 2023. Sâmbătă, 18  noiembrie 2023, pe Municipal Stadium din Soignies (Belgia), în meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei B din Rugby Europe Super Cup 2023, Brussels Devils a pierdut, cu 5-60 (0-32), partida cu Romanian Wolves (Știința Baia Mare / România). Meciul, arbitrat de o brigadă din Portugalia cu Paulo Duarte la centru, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 2 (Brussels Devils) și 1 (Romanian Wolves).

 

Romanian Wolves (echipă formată exclusiv din lotul campioanei României, Știința Baia Mare) a încheiat prima fază (a grupelor) a competiției, câștigând din nou categoric și cel de-al treilea meci, după un parcurs dominant în Grupa B. Echipa băimăreană a încheiat pe primul loc în Grupa B și s-a calificat în semifinalele competiției, după ce au învins în deplasare reprezentanta Belgiei în urma a 8 eseuri.

 

Antrenorul Eugen Apjok (Știința Baia Mare / Romanian Wolves) a început partida cu următorul 15: James Scott, Levan Papidze, Revazi Dugladze, Florian Roșu, Ștefan Iancu, Alexandru Alexe, Nicolas Immelman (cpt.), Beka Bitsadze, Vlăduț Bocăneț, Nikau McGrecor Murray, Kefentse Mahlo, Sione Faka’osilea, Jason Tomane, Mihai Lămboiu, Paul Popoaia.

 

Băimărenii au dominat jocul în totalitate, marcându-le adversarilor 8 eseuri (7 fiind transformate) și două lovituri de pedeapsă. Pentru statisticieni și fani, două edificatoare date statistice (Brussels Devils vs. Romanian Wolves): posesie 36% vs. 64%, pase reușite 33 vs. 124. Și o remarcă financiară/strategică: biletul la meci a costat 5 euro (foarte puțin pentru Belgia), iar copiii sub 12 ani au avut gratuitate.

 

Pentru Romanian Wolves/Știința Baia Mare au punctat: Mihai Lămboiu și Taliauli Sikuea (câte 2 eseuri), Paul Popoaia (1 eseu, 2 lovituri de pedeapsă și 7 transformări), Jason Tomane, Alexandru Alexe și Alexandru Harasim (câte 1 eseu). De la gazde a punctat Brandon Faddar (1 eseu).

 

În urma victoriei, băimărenii au încheiat grupa pe locul 1, cu maxim de puncte (practic și-au spulberat toți adversarii), și s-au calificat în semifinale unde vor întâlni echipa Tel Aviv Heat (Israel), care a încheiat meciurile din prima fază a competiției pe locul 2 în Grupa A (grupa a fost câștigată de deținătoarea trofeului și favorita nr. 1 a competiției, Black Lion din Georgia).

 

Subliniere: conform regulamentului, din Grupa A (mult mai puternică decât grupa băimărenilor) s-au calificat în semifinale primele 3 echipe, iar din Grupa B doar prima echipă. Ceea ce înseamnă că ultimul meci din grupă al băimărenilor a fost decisiv, ambele echipe având înaintea partidei același număr de puncte, 10.

 

În semifinale, care vor fi programate în primul weekend din luna decembrie 2023, se vor întâlni:

• Black Lion (Georgia – loc 1 Grupa A) – Castilla Y Leon Iberians (Spania – loc 3 Grupa A);

• Tel Aviv Heat (Israel, loc 2 Grupa A) – Romanian Wolves (România, loc 1 Grupa B).

 

* Foto: @Etienne Michaëlis via sportkipik.be

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here