AU PIERDUT – Sighetenii, înfrânți la limită pe terenul liderului, după un joc bun în care au jucat de la egal la egal cu SCM Zalău

0
385

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 17 noiembrie 2023, pe Stadionul Municipal din Zalău, în meci contând pentru etapa a 13-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a de fotbal, SCM Zalău a câștigat, cu 2-1 (1-1), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat de o brigadă din Cluj care l-a avut la centru pe Marius Nechita Chioran din Floreşti, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 1 (Zalău) și 4 (Sighetu Marmației).

 

Antrenorul George Zima (CSM Sighetu Marmației) a început partida cu următorul 11: Oneţ – Paul Pedro, Hreniuc, Dunca, Abdulah, Simion, Deivid, Dat, Negruţ, Mitruscsak, Mensah. Atacantul sighetenilor Leonardo Mitruscsak reușește să reducă la tăcere publicul sălăjean după doar 9 minute, marcând cu capul din 6 metri, imparabil pentru portarul Bogdan Miron. Însă doar 5 minute avea să dureze surpriza, zălăuanii reușind să egaleze prin veteranul Stefan Nikolic, în urma unei gafe majore a portarului Oneț.

 

Acest derby al rundei nu a fost o simplă misiune pentru zălăuani, echipă favorită la promovarea în baraj, sighetenii dând o replică bună, cu momente în care au dominat. În min. 41, sighetenii au fost aproape de a prelua din nou conducerea, dar fundașul Cherecheș și apoi portarul Miron au respins succesiv de pe linia porții.

 

O primă repriză în care oaspeții au fost mai buni, dar schimbările de pauză ale antrenorului Cristian Lupuț (Kun Viktor în locul fundașului Bogdan Porumb și Ionuţ Sălăjan în locul lui Mare) au revigorat echipa gazdă, care a reușit să înscrie al doilea ei gol, în urma unei combinații Molnar – Negrean și, mai ales a tehnicii lui Nikolic, care semnat dubla în min. 56 printr-un lob din careu.

 

Sighetenii au reușit să marcheze din nou, chiar la faza următoare, dar golul a fost anulat. De asemenea, șutul puternic al lui Rabak Abdulah în minutul 68 din lovitură liberă a fost respins in extremis de portarul Miron. În pofida ocaziilor pe care le-au avut ambele echipe, tabela de marcaj a rămas nemodificată până la final: 2-1. Poate că un rezultat de egalitate era mai echitabil, dar istoria va consemna doar ceea ce a rămas pe tabela de marcaj.

 

* SCM Zalău – CSM Sighetu Marmaţiei : 2-1 (1-1), au marcat Stefan Nikolic (min. 14, min. 53) / Leonardo Mitruscsak (min. 10).

 

În urma înfrângerii, sighetenii își păstrează locul 4 (ultimul care duce în play-off) și în etapa următoare joacă pe teren propriu, în 25 noiembrie de la ora 14, cu CSM Olimpia Satu Mare (loc 2). Un alt derby al Seriei a 10-a.

 

* Foto: @SCM Zalău

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here