NOUL PROCES-ELASTIC – Consilierul județean Adrian Filip din Vișeu de Sus, judecat în procesul de corupție al fostului șef de la Permise-Înmatriculări, polițistul Donciu, a cerut strămutarea dosarului la o altă instanță

0
1209
Adrian Filip

DE 2 ANI ȘI JUMĂTATE SE JUDECĂ… NIMIC. Consilierul județean Adrian Filip (52 de ani, originar din Vișeu de Sus), ales în forul deliberativ al Maramureșului în 2020 pe lista Pro România și trimis în judecată de DNA în 2021 în procesul de corupție în care mai sunt inculpați fostului șef de la Permise-Înmatriculări, inspector principal de poliție Viorel Andrei Donciu, și șef Birou Serviciul Rutier al IPJ Maramureș, comisar de poliție Vasile Ionuț Belea, a cerut strămutarea dosarului la o altă instanță.

 

Procesul penal care judecă fapte de corupție (luare și dare de mită, trafic de influență și instigare la acces ilegal la un sistem informatic) a fost înregistrat de DNA la Tribunalul Maramureș în urmă cu 2 ani și jumătate (în 30 iunie 2021 – aveți detalii AICI), însă un an a fost tărăgănat de cei trei inculpați (inspector principal de poliție Viorel Andrei Donciu – trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic -, consilierul județean Adrian Nicolae Filip – trimis în judecată pentru trafic de influență și instigare la acces ilegal la un sistem informatic – și comisarul de poliție Vasile Ionuț Belea – șef birou Serviciul Rutier al IPJ Maramureș, trimis în judecată pentru dare de mită).

 

După ce au contestat tot ce puteau contesta, tărăgănarea a continuat și după începerea procesului pe fond, din cele 24 de termene care au fost programate din 9 februarie 2022 și până acum, jumătate (12 termene!) au fost amânate pentru varii motive: lipsa dosarului, lipsa motivată a judecătorului, lipsa avocaților inculpaților, hotărârea judecătorilor de a judeca doar cazurile urgente, protestul avocaților, schimbarea judecătorului, judecarea abținerii judecătorului desemnat (Diana Horj), apoi recuzarea judecătorului de Donciu – prin avocat – și, în sfâșit, la cel mai recent termen, cel de marți, 23 ianuarie 2024, inculpatul Adrian Filip a cerut – prin avocat – amânarea pe considerent că s-a formulat o cerere de strămutare care urmează să fie soluționată de Curtea de Apel Cluj.

 

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 20 februarie 2024. Instituția Prefectului Maramureș s-a constituit parte civilă (prejudiciată) în proces.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here