INVESTIȚIE – Contract de peste 15 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă din Borșa

0
423

INFRASTRUCTURĂ APĂ-CANAL BORȘA. Autoritatea publică locală din orașul maramureșean Borșa, controlată de edilul Ion Sorin Timiș (PSD), a introdus în licitație un contract estimat la peste 15,6 milioane de lei (exact: 15.682.345,44 lei, sumă care include TVA), care vizează reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă din urbe. Cea mai mare parte a finanțării provine din fonduri nerambursabile, gestionate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar lucrările trebuie finalizate în 16 luni.

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriu Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 75%, metodologia/planificarea resurselor 15% și experiența profeională a managerului de proiect 10%), așteaptă ofertele până la 12 februarie 2024.

 

Proiectul prevede înlocuirea magistralelor de alimentare cu apă până în cartierul Baia Borșa, construirea unei noi stații de tratare a apei în zona Baia Borșa și racordarea ei la rețeaua de aprovizionare cu apă, precum și amenajarea drumului de acces  și a rețelelor de utilități la noua stație. La finalul anului trecut, primarul Timiș estima că lucrările vor începe la 15 martie 2024, iar termenul de finalizare va fi la sfârșitul anului 2024.

 

În Borșa, mai există două proiecte de infrastructură apă-canal, ambele finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acestea prevăd extinderea cu circa 8 kilometri a rețelei de canalizare menajeră în zona Birț până la Complex Borșa (15,37 milioane de lei) – se va racorda Complexul Turistic și cartierele Poposală, Cercănel, Fântâna la rețeaua de canalizare a orașului, renunțându-se la stația de epurare din Complexul Turistic – și care trebuie finalizat la finalul anului 2026, precum și introducerea canalizării menajere (cu 509 imobile racordate în cartierul Repedea, pe străzile Repezii și Crângului), care vizează o extindere de 7 kilometri a rețelei de canalizare din oraș (circa 10 milioane de lei) – lucrările sunt estimate să înceapă în 15 martie și au teremen de finalizare în iulie 2025.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here