NOUL E TOT VECHIUL – Rudolf Stauder (PNL) a fost numit, și oficial, prefect al județului Maramureș

0
2524
Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș

PREFECT DE MARAMUREȘ. Liberalul Rudolf Stauder (42 de ani) a fost numit și oficial prefect al județului Maramureș, fapt anticipat de 2mnews încă din 10 decembrie 2021 (detalii AICI).

 

Rudolf „Rudi” Stauder, originar din Seini, a fost consilier județean în mandatul precedent (2016-2020), este absolvent al Facultății de Științe – specializarea Economie (2003) și specializarea Management (2006) la Universitatea de Nord Baia Mare. Este căsătorit și are un copil (o fetiță).

El a fost numit în 31 martie 2021 subprefect al județului Maramureș – conform negocierilor dintre cele 3 partide aflate în acel moment la guvernare (PNL – USR – UDMR), s-a decis ca în fiecare județ să se suplimenteze numărul de subprefecți (de la 1 la 2), pentru ca fiecare din cele 3 partide să fie reprezentate în instituțiile prefecților, în județul Maramureș postul de prefect revenind atunci USR (Vlad Emanuel Duruș), iar posturile de subprefecți au revenit UDMR (Krizsanovszki Enikő Erzsebet) și PNL (Rudolf Stauder).

 

În urma retragerii USR de la guvernare, postul de prefect a devenit vacant în 9 septembrie 2021 (când Duruș a fost eliberat din funcție), iar Stauder a preluat atribuțiile prefectului.

 

În acest moment, în județul Maramureș mai rămâne vacant postul de subprefect repartizat PSD.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here