GER ÎN MARAMUREȘ – Recordul temperaturii negative în județ, noaptea trecută: -18 grade Celsius

0
1050

VREMEA ȘI TRAFICUL. În noaptea trecută cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat în Târgu Lăpuș, -18 grade Celsius. Temperaturi scăzute au fost înregistrate și la Borșa (-17 grade Celsius), Sighetu Marmației și Cavnic (-15 grade Celsius), Baia Mare și Ocna Șugatag (-14 grade Celsius).

 

În această dimineață, stratul de zapădă măsura până la 45 centimetri la stația meteo Iezer, 7 centimetri la Târgu Lăpuș, 6 centimetri la Cavnic, Pasul Gutai și Sighetu Marmatiei, 5 centimetri la Baia Mare, Firiza și Ocna Șugatag.

 

La malurile râurilor Tisa, Cisla, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cavnic, Firiza și Nistru este prezentă gheață, iar pe cursul râurilor Tisa, Lăpuș și Suciu curg sloiuri de gheață.

 

Și joi, 13 ianuarie 2022, vremea va fi geroasă în Maramureș, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile medii maxime vor fi cuprinse între -5 și -3 grade Celsius, iar cele minime, în creștere față de noaptea precedentă, între -8 și -4 grade Celsius. Pe arii restranse, în zonele joase va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

 

În acest moment, în județ, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri publice au carosabilul curat și uscat – în zona montană mai sunt tronsoane de drum cu partea carosabilă parțial umedă.

 

Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 2 utilaje și au împrăștiat 3 tone de material pentru a preveni/combate formarea poleiului în zona podurilor și podețelor. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 4 utilaje și s-au răspândit 24 tone de material antiderapant, a precizat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. În zona montană înaltă cerul este senin, în rest fiind acoperit, însă vizibilitatea în traficul rutier este bună.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here