NEPLĂTIȚI, AU JUCAT CU SUFLETUL – Victorie mare a Minaurului la Baia Mare, în turul III al European Cup, cu sârbii de la Dinamo Pancevo: 10 goluri avantaj înaintea returului

0
784

EHF EUROPEAN CUP 2023. Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci tur contând pentru turul III al EHF European Cup la handbal masculin, CS Minaur Baia Mare (România) a câștigat, cu 33-23 (16-11), partida cu RK Dinamo Pančevo (Serbia). Meciul, arbitrat de Georgios Panayides & Marios Andreou (Grecia), a pornit cu Minaur în postură de favorită.

 

După un tur liber și unul în care a întâlnit modesta echipă ucraineană Odesa (de care de dispus în dublă manșă la Baia Mare cu 52-26 și 39-27), Minaur a întâlnit un adversar ciudat, echipa sârbă Dinamo Pancevo (locul 3 în Serbia), care până acum și-a câștigat în cupele europene meciurile din deplasare și le-a pierdut pe cele de acasă (cu ambele adversare pe care le-a avut, respectiv italienii de la Handball Meran și olandezii de la HV Kras/Volendam).

 

Nu a fost cazul și acum, Minaur fiind net superioară (este una dintre favoritele la trofeu), băimărenii reușind să se distanțeze la 4 goluri încă din min. 9: 5-1. Prima jumătate a reprizei se încheie cu 8-6 și băimărenii în atac (pentru Minaur, cei mai prolifici marcatori erau Kotrc – 3 goluri și Cumpănici – 2 goluri). Băimărenii nu găsesc încă) soluții pentru centrul Veljko Cabrilo (3 goluri), dar până la urmă închid repriza la 16-11.

 

5 goluri avantaj și pauză. Rețineți această cifră, 5, pentru că acum este momentul să vă gândiți toți cât de toxică a fost dictatura condamnatului-fugar Cătălin Chercheș în Baia Mare și dezastrul financiar prin care a înghenuncheat municipiul de reședință al Maramureșului: acești sportivi împlinesc astăzi 5 luni de restanțe salariale. Și joacă pentru echipa acestui oraș minunat care respiră handbal.

 

În repriza a doua, Minaur își majorează diferența pe tabela de marcaj, ajunge chiar la 8 goluri (min. 38, 22-14), Cumpănici face concurs cu Kotrc care e marcatorul partidei (în min. 42 ambii aveau câte 7 goluri marcate), dar cel mai important e că băimărenii au o eficiență a atacului de 92% și o eficiență a șuturilor impresionantă (în min. 45 aveau 24 de goluri din 25 de șuturi la poartă).

 

Cea de-a doua jumătate a ultimei reprize se desfășoară în aceeași notă, a dominării Minaurului, care cu 5 minute înaintea finalului de meci ajunge la o diferență de 10 goluri (28-18). Sârbii încearcă să îndulcească înfrângerea prin golurile lui Cabrilo și Novakovic, dar Ivanovic și Cumpănici nu sunt de acord cu asta și Minaur reface diferența  de 10 goluri: 30-20. Cumpănici e dezlănțuit a marcat o treime din golurile echipei din Baia Mare. Final: 33-23.

 

Pentru Minaur au marcat: Cumpănici (10 goluri), Kotrc (8 goluri), Botea, Cip și Ivanovic (câte 3 goluri), Nagy și Da Silva Mollino (câte 2 goluri), Erik Pop și Fotache (câte 1 gol). De la oaspeți s-au remarcat Cabrilo (5 goluri) și Perovic (4 goluri).

 

Returul la Pancevo (Serbia), sâmbăta viitoare (2 decembrie), la ora 20.00 (ora noastră).

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here