LIGA NAȚIONALĂ – Explorări Baia Mare a învins Rapid, la București, și a urcat pe locul 6 în clasament

0
242

VOLEI MASCULIN. Vineri, 10 decembrie 2021, în Sala Polivalentă Rapid din București, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii naționale de volei masculin, CS Ştiinţa Explorări Baia Mare a învins, cu 3-1 (21-25, 25-19, 25-21, 25-20), echipa gazdă CS Rapid Bucureşti (nou-promovată în Divizia A1).

 

Într-un meci care a durat o oră și 37 de minute de joc efectiv, echipa băimăreană Explorări a reușit prima victorie în deplasare din această ediție de campionat, reușind să depășească un început mai bun al gazdelor, care s-au impus în primul set după ce au reușit să se distanțeze în a doua parte la 7 puncte (11-18), diferență care nu a putut fi surmontată de oaspeți.

 

Au urmat însă trei seturi în care băimărenii au controlat meciul, ultimul set, al patrulea, păstrând echilibrul până la jumătatea sa (11-11), apoi Explorări s-a distanțat la 2 puncte, diferență pe care au menținut-o până la 20-22. A urmat serva greșită a lui Bartosin (Rapid) și atacurile decizive ale lui Aldea și Dragomir, iar meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților: 1-3.

 

A fost o partidă în care gazdele s-au impus, la limită, la doi din cei patru parametri decisivi (11-10 la puncte din blocaj, 28-29 la puncte pe greșeala adversarului), dar Explorări a atacat și servit mult mai eficient, înclinând balanța: 43-49 la atacuri decisive și 3-8 la puncte direct din serviciu (ași). Pentru băimăreni (antrenați de Marius Botea și Sorin Pop) au punctat Tarța ș Moreira (câte 17 puncte), Cheagă și Dragomir (câte 10 puncte), Aldea (9 puncte) și Taboada (4 puncte). De la gazde s-au remarcat Dediulescu (20 puncte), Fărcaș (10 puncte) și Bartosin (8 puncte). În urma acestei victorii, Explorări Baia Mare a acumuluat 15 puncte din 10 meciuri (4 victorii și 6 înfrângeri) și a urcat pe locul 6 în clasamentul Ligii naționale (Divizia A1) – cu mențiunea că astăzi se dispută ultimele 4 meciuri ale etapei a 10-a.

 

În etapa următoare, a 11-a, ultima a turului sezonului regulat, Explorări joacă ultimul meci al anului, în fața propriilor suporteri, la Baia Mare, în 15 decembrie, de la ora 17.00, cu SCM Craiova (echipă clasată pe locul 4, cu 6 victorii și 3 înfrângeri – astăzi joacă acasă, cu Unirea Dej). Meci greu.

 

* Foto generică: santiago @4Volunteering via Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here