INVESTIȚIE – Se construiește o nouă hală de producție industrială lângă Baia Mare

0
8539

INDUSTRIE – GALVANIZARE. Firma Constelația Construct SRL, specializată inițial în amenajări de platforme industriale și instalații de apă-canal, care de circa 5 ani activează și în domeniul acoperirii metalelor cu zinc, va construi o nouă hală de producție, în localitatea Groși (limitrofă municipiului Baia Mare), pe strada 1 Decembrie, în partea stângă a DN 18B, în sensul de mers dinspre Baia Mare spre Cărbunari, pe un teren de circa 2.300 mp concesionat de la Primăria Groși.

 

Noua hală de producție a fost proiectată că regim de înălțime Parter + Mezanin (parțial), cu o suprafață utilă de circa 387 mp și va fi utilizată pentru galvanizarea elementelor şi a produselor confecţionate din metal, dar și pentru activitatea administrativă și de depozitare a echipamentelor și materiilor prime. Proiectul investițional este în fază pre-execuțională.

 

Hala va fi dotată cu o linie semiautomată de galvanizare (cu 34 de băi și capacitatea de producţie de 6 mp/h, prognoza producției anuale fiind estimată la 280 de tone de armături metalice zincate), cu o o instalație pentru tratarea gazelor rezultate din funcționarea instalațiilor şi cu o staţie de epurare ape tehnologice de tip Stainless Cleaner, iar în zona parcării și pe hală vor fi montate panouri fotovoltaice.

 

Firma Constelația Construct, înregistrată în Groși și cu un punct de lucru în Baia Mare, este controlată de Vasile Cristian Cadar și Dan Zoicaș, asociați în procente egale (50%), iar în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 1,6 milioane de lei și un profit net de circa 125.000 lei, realizate cu 13 angajați.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here